Didier Drogba, nogometaš britanskog Chelsea i pobjednik u Ligi prvaka, ima obožavatelja i u Vatikanu. Voditelj Ureda za sport pri Papinskom vijeću za laike o. Kevin Lixey pohvalio je 34-godišnjeg napadača iz Obale Bjelokosti za njegove izvedbe na terenu. Kršćanski napadač (Drogba je katolik) zaslužan je jer je odao počast Bogu u trenucima važnoga sportskog uspjeha, citirao je 28. svibnja Radio Vatikan izjavu o. Lixeya za američku katoličku novinsku agenciju CNS. U intervjuu je naglasio i Drogbino zauzimanje za pomirenje u građanskim ratom rastrganoj domovini.

Kao primjer sportskog ponašanja Drogba se spominje osobito u finalu Lige prvaka 19. svibnja protiv Bayerna. I kod svog zgoditka za 1:1 i kada je dao pobjednički gol u izvođenju jedanaesteraca (4:3) Drogba se prekrižio. Vatikan i papa Benedikt XVI. uvijek pokazuju zanimanje za sportaše koji svojim uzorom svjedoče vjeru, rekao je čelnik Ureda za sport pri Papinskom vijeću za laike.

Vjera ti je bitna? Pridruži nam se!

Drogbina povezanost s Crkvom pokazala se i nekoliko puta u prošlosti. Primjerice, kada je prelazio iz francuskog kluba Olympique Marseille u Chelsea, svoj dres položio je u katedrali Notre Dame de la Garde.

Lixey, svećenik iz SAD-a, istaknuo je da je Drogba imao i važnu ulogu u procesu pomirenja u svojoj domovini. Drogba, koji je rođen u Abidjanu, u Obali Bjelokosti, radio je naime kao jedan od jedanaest članova Komisije istina i pomirenje, na uklanjanju posljedica nedavno okončanoga građanskog rata. (ika/bitno.net)