Uspjesna akcija Dobro srce studenata Splita

Studentski centar u Splitu u dogovoru sa Sveučilištem u Splitu, Uredom za pastoral mladih i Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije ponovo je organizirao veliku humanitarnu akciju unutar Sveučilišta u Splitu pod nazivom “Dobro srce studenata Splita” od 12. do 14. prosinca u objektima Studentskog centra u Splitu.

Studenti i zaposlenici kao i svi oni koji su se željeli odazvati toj humanoj akciji donijeli su po želji neke od prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština kao i čistu odjeću i obuću u objekte Studentskog centra Split odakle ih je u srijedu 19. prosinca preuzeo Splitski Caritas.

“Ovom gestom studenti su potvrdili svoju humanost. Svi osjećamo radost ovom uspješnom akcijom, ne samo zbog vrijednosti prikupljenih artikala, nego više zbog toga što svi skupa sudjelujemo u izgradnji boljeg i humanijeg svijeta. U vama, dragi studenti, koji ste glavni organizatori i pokretači ove akcije, vidimo oslonac za budućnost našega društva u cjelini”, rekao je ravnatelj Caritasa Slavko Jerončić. Čestitajući svima Božić, ravnatelj Jerončić zahvalio je rektoru splitskoga Sveučilišta prof. dr. Ivanu Paviću, dogradonačelnici Anđelki Visković i ravnateljici studentskog centra Gordani Raos, na podršci i suorganizaciji te uistinu vrijedne humanitarne akcije na kojoj je prikupljeno oko 1200 prehrambenih artikala, znatna količina voća, oko 100 dječjih igračaka te 40 kutija odjeće.

“Osjećam se sretno i radosno ponajprije zato što u ovim teškim vremenima u kojima ljudi imaju minimalno, ipak odvajaju za druge, a drugi razlog moje sreće je što su akciju zamislili, organizirali i proveli studenti”, rekao je rektor Pavić dodavši da će s još četvero profesora sudjelovati u humanitarnoj akciji “5 za 1” u kojoj će svakog mjeseca davati po 100 kuna za jednu siromašnu splitsku obitelj. Akcija se odvijala pod geslom “I ne zaboravite, nije važno koliko dajete, nego da je od srca, pa makar to bila i neka sitnica”, a posebna je i po tomu što je provedena u Godini vjere kada su vjernici na poseban način pozvani svoju vjeru posvjedočiti djelima ljubavi. (ika/bitno.net)