Uskrs fest

Uskrs fest 2014., festival kršćanske glazbe s najduljom tradicijom u Crkvi u Hrvata, održat će se na svetkovinu Duhova, u nedjelju 8. lipnja, u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ s početkom u 19 sati. Ove godine Uskrs fest proslavlja 35. obljetnicu postojanja, a organiziraju ga Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatski katolički radio koji će svojim slušateljima i onima pridruženih radijskih postaja darovati izravan prijenos festivala.

Na Uskrs festu 2014. nastupit će petnaest izvođača: Ljubo Vuković i DIM, Antonio Tkalec, Jeshua, Franjevačka mladež Mostar, VIS Trinity, Nera Vuković, Damir Topić i zbor Barka, Zakon Neba, Čedo i Matija Antolić, Hrid i Navještenje, Marija Cerovac, VS Matheus, VIS Izidor, Zvonimir Kalić, Sliryc 33 i Zdravko Marković. Izvođači dolaze iz 9 hrvatskih gradova (Zagreb, Bizovac, Dugo Selo, Požega, Varaždin, Čepin, Ivanić Grad, Split, Vrpolje) te iz Mostara u Bosni i Hercegovini. Uz već poznata imena hrvatske kršćanske glazbene scene u završnoj večeri Uskrs festa nastupit će i četiri debitanta. U revijalnom dijelu programa prisjetit ćemo se veličanstvenog Susreta hrvatske katoličke mladeži, održanog u travnju ove godine u Dubrovniku. Nastupit će Biskupijski zbor mladih Dubrovačke biskupije koji će izvesti himnu susreta „Na slobodu pozvani“.

Karte se mogu nabaviti na blagajni dvorane „Vatroslava Lisinskog“. Voditelji večeri su Melita Hrengek s HTV-a i Marin Periš iz Splita.

Uskrs fest je prvi put održan 1979. godine, a organizatori su ga pokrenuli po nadahnuću bl. Ivana Merza. Od tada se festival održava redovito, uz kratku pauzu od 1991. do 1993. zbog ratnih zbivanja.

Festival će snimiti ekipa Hrvatske televizije te naknadno objaviti snimku na svojem 2. programu.