Jamajački atletičar Usain Bolt, vjerojatno najpoznatiji na svijetu, osvojio je jučer na Svjetskom atletskom prvenstvu zlatnu medalju u utrci za muškarce na 100 metara. Time je Bolt potvrdio svoj nedodirljivi status najuspješnijeg atletičara današnjice. Prema mnogobrojnim internetskim izvorima (on sam o tome rijetko govori) Bolt je predani katolik (pogledaj OVDJE) koji je svoje srednje ime (Sv. Leon) dobio po svetom papi i koji oko vrata nosi Gospinu čudotvornu medaljicu. Ponavljamo tekst koji smo objavili prigodom prethodne njegove velike pobjede.

Usain Bolt

Najpoznatiji atletičar današnjice, osvajač triju zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Londonu, na svom Twitter profilu objavio je status: „Želim zahvaliti Bogu na svemu što je učinio za mene, jer bez njega ništa ne bi bilo moguće.“

BoltBolt je inače uvjereni kršćanin koji je i tijekom Olimpijade, i prije i poslije utrka, svjedočio svoju vjeru kršćanskim gestama.

Jedan od najutjecajnijih engleskih društveno-političkih blogova Archbishop Cranmer primijetio je da je u medijima vladala zavjera šutnje po pitanju spominjanja Boltove kršćanske vjere. „Zašto BBC ignorira Boltova Boga?“ pita se taj poznati bloger u naslovu svog posta.

K.S. | Bitno.net