Jednosatnim multimedijalnim predstavljanjem Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM u utorak 25. travnja u Kulturnom centru Dubrava u Zagrebu započeo je ciklus tribina „Upoznajmo redovnike i redovnice s kojima živimo“ koji kao dio Godine posvećenoga života zajedno organiziraju Narodno sveučilište Dubrava i Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica. Riječ je o jednomjesečnom susretu koji će se održavati do zaključenja Godine posvećenoga života u veljači 2016., a u kojem će se svakoga zadnjeg utorka u mjesecu predstavljati redovničke zajednice koje djeluju u Dubravi i obližnjim kvartovima.

Ciklus tribina otvorili su hercegovački franjevci koji djeluju u samostana u zagrebačkoj Dubravi a o provinciji je govorio dr.sc. fra Draženko Tomić i bogoslov Nikola Jurišić. U prezentaciji su prikazali sadržajnu povijest svoje provincije, s naglaskom na mučeničku smrt pobijenih hercegovačkih franjevaca, predstavili su karizmu reda i sredine u kojima hercegovački franjevci djeluju diljem svijeta.

Sljedeća tribina „Upoznajmo redovnike i redovnice s kojima živimo“ održat će se u utorak 28. travnja u 20 sati u dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a. Na tribini će biti predstavljene Isusove male sestre, koje svoje djelovanje i poslanje imaju po cijelome svijetu pogotovo u nekršćanskim zemljama radeći na zbližavanju različitih vjera i pomažući čovjeku. Predavačica je ms Vesna Zovkić, a moderatorica tribine dr. sc. Lucija Franić Novak.

Bitno.net