Majka

„Znali smo od samog početka da nam Bog ne bi dao taj život i potom nas naveo da taj život oduzmemo“, rekla je nedavno Maria Pitman za EWTN News pojašnjavajući da joj je liječnik savjetovao da pobaci dijete, prenosi Laudato.hr.

Naime, Mariji Pitman, majci sedmero djece koja se doma školuju, u ranoj je trudnoći bio dijagnosticiran rak dojke.

Liječnik joj je objasnio da bi, s medicinskog aspekta, razna ispitivanja i terapije imale više rezultata da nije trudna. Liječnici su nastavili nagovarati Pitman da pobaci, sve do dana kada se trebala podvrgnuti dvostrukoj mastektomiji u 20. tjednu trudnoće.

Na dan operacije, liječnici su prestali pitati Pitman hoće li pobaciti, zato što su shvatili da se neće predomisliti. Tijekom obavljanja raznih pretraga Pitman i njezin muž doznali su da će, nakon jedne djevojčice i pet dječaka, dobiti još jednu djevojčicu.

„Toga dana isplakala sam samo suze radosnice i to od sreće što ću roditi djevojčicu“, rekla je Maria Pitman.

Nakon mastektomije, Pitman je morala proći kroz još tri runde kemoterapije, a u tom vremenu rodila je kćer Johannah odlična zdravlja u 36. tjednu trudnoće.

Potom se morala suočiti sa svojim najvećim strahom. Maria i njezina obitelj morali su putovati tri sata od svoga doma u Yarmouthu do Halifaxa kako bi ondje proveli šest tjedana zbog njezine terapije zračenjem.

„Mislila sam kako će stvari sada biti lakše, budući da nisam bila više trudna, ali stvari su se samo pogoršale“, istaknula je Maria Pitman.

Ako biraš život

Kako je svjedočila, tada je zamolila Boga za snagu da bi mogla ustati iz kreveta i provesti neko vrijeme s djecom. I Bog je, prema Marijinim riječima, uistinu podario snagu njoj i njezinoj obitelji u najgorim trenucima.

„Bog je osigurao da imamo sve što nam treba i to za cijelu godinu“, istaknula je. „Posebice time što je u naše živote doveo prave ljude u pravom trenutku.”

Hrabru majku posebnu nadahnjuje dio rečenice iz Mt 21, 21-22: „nego – reknete li i ovoj gori: ‘Digni se i baci u more!’, bit će tako“.

Kako je otkrila, sve što zatražite u molitvi, dobit ćete.

„Bog je uspio maknuti  ‘goru raka’ iz moje obitelji“, poručila je.

Nakon dobivene bitke s rakom dojke, njezina 17-godišnja kćer Jocelyn nominirala ju je za kanadsku nagradu „Mamu godine“ kojom se odaje poštovanje 9.2 milijuna kanadskih mama koje požrtvovno rade za svoju obitelji svaki dan.

Nominacije su zaključene, a pobjednica će biti proglašena oko 15. kolovoza ove godine.