Neizrecivu su žalost i zabrinutost zbog vojnih operacija u istočnom dijelu Ukrajine, koje odnose ljudske živote, posebno mlade, izrazili članovi Biskupske konferencije Rimokatoličke Crkve u Ukrajini, koji su se oglasili povodom sukoba na istoku zemlje, izražavajući, u ime klera i laikâ Katoličke Crkve u Ukrajini, sućut rodbini i prijateljima žrtava.

Stanje je sve napetije – izvještava agencija Sir. Spuštamo se na koljena u žalosti pred onima koji su dali svoj život poradi zaštite domovine – istaknuli su biskupi. I u najslojevitijim i nepredviđenim stanjima, Bog može djelovati za naše dobro – stoji potom u poruci, u kojoj biskupi zazivaju Gospin zagovor.

Po Majci mira i pomirenja molimo za prekid neprijateljstava u Ukrajini, i posvuda gdje ima sporova koji se rješavaju vojnim sredstvima. Biskupi potom napominju kako, moleći za mir, brojni vjernici latinskoga obreda pješke hodočaste na sveta mjesta, moleći Gospodina – kako su napomenuli – za život milosti u istini, miru, razumijevanju i oprostu za svakog stanovnika naše zemlje, kao i za naše susjede. 

RV/Bitno.net