Signis

Papa je Franjo poslao svoj blagoslov sudionicima Svjetskoga kongresa SIGNIS-a, nevladine organizacije, odnosno katoličke udruge za komunikaciju, koja ima članove u 140 zemalja svijeta, a – kako je istaknuto na web-stranici rimskoga ogranka te udruge – okuplja djelatnike na radijskim postajama, televiziji, filmu, videu općenito, te u odgoju za medije, Internet i nove tehnologije. Skup se održava u Rimu, od 25. veljače do 1. ožujka, a tema mu je „Mediji za kulturu mira: oblikovati predodžbu s novim naraštajima“.

Papa je u svojoj poruci pohvalio taj skup koji predlaže razmišljanje o komunikacijskoj moći predodžbī koje, putem masovnih medija, izražavaju i oblikuju iskustva, nade i dvojbe novih naraštaja.

– U globaliziranom svijetu, u kojemu stalno nastaju nove kulture, sa svojim novim načinima izražavanja i simbolima, i u kojemu se pojavljuje nova opća imaginacija, katolički se komunikatori moraju suočavati s uvijek većim izazovom prikazivanja mudrosti, istine i ljepote Evanđelja u izražavanju koje je sposobno dotaknuti srca i umove bezbrojnih osoba koje traže smisao i usmjerenje svojega života, i to kao pojedinci i članovi društva – napomenuo je u poruci papa Franjo te izrazio uvjerenje da će rasprave na tom skupu nadahnuti i ohrabriti sudionike, i obnoviti smisao njihova zauzimanja u ostvarivanju te zahtjevne i uzbudljive zadaće. (Radio Vatikan/Bitno.net)