1200x630_308850_kuwait-suicide-attack-kills-many-i

Dok žali zbog barbarskoga čina, moli vas da prenesete njegovu duhovnu blizinu potresenim obiteljima. Papa potiče hrabri narod Kuvajta, da ne gube srčanost pred licem zla te na kuvajtski narod dragovoljno zaziva utješnu i iscjeljujuću ljubav Svevišnjega – stoji u brzojavu, koji je Papa uputio preko Državnoga tajnika, kardinala Pietra Parolina, povodom tragičnog atentata koji se dogodio prije dva dana u Kuvajtu.

Istoga dana Sveti Otac je, po svom Državnom tajniku, uputio telegram apostolskom nunciju u Tunisu (Thomas-u Yeh Sheng-nan-u), povodom atentata koji se dogodio prekjučer (26. lipnja 2015.) u hotelu, u Sousse-u, a koji je prouzročio brojne žrtve i veliki broj ranjenih. Na vijest o napadu koji se dogodio u Sousse-u, što je izazvalo brojne žrtve, Njegova Svetost, Papa Franjo, u molitvi se ujedinjuje s bolju ožalošćenih obitelji i s tugom Tunižana. Žrtve povjerava Bogu, bogatom milosrđem, moleći ga da ih primi u svoje svjetlo. Izražava sućut ozlijeđenima i njihovim obiteljima, moleći Gospodina da im, u vremenu kušnje, podari jakost i utjehu. Sveti Otac još jednom osuđuje nasilje koje rađa tolikim trpljenjem i moli Boga za dar mira, prizivajući obilje božanskog blagoslova na ožalošćene obitelji i na Tunižane – stoji u telegramu koji je potpisao kardinal Parolin.

Papa Franjo je zbog trećega atentata, koji se prekjučer dogodio u jednom od predgrađa Pariza (Saint-Quentin Fallavier), po kardinalu Pietru Parolinu, uputio telegram monsinjoru Luigiu Venturi, apostolskom nunciju u Parizu. U brzojavu se ističe da se papa Franjo u molitvi pridružuje boli rodbine nastradalih, a posebno onih koji su voljene osobe izgubili. Poginulu žrtvu povjerava Božjemu milosrđu, a ozlijeđenima i njihovim obiteljima, izražava sućut, tražeći od Gospodina da im podari utjehu i snagu u ovim trenucima kušnje. Sveti Otac još jednom osuđuje nasilje, moleći Boga da za dar mira, dok na obitelji žrtava i na francuske građane, zaziva božanski blagoslov.

RV | Bitno.net