U utorak 15. srpnja javnost je potresla vijest kako je u indijskom gradu Bamunigamu (Okrug Kandhamal) grupa muškaraca otela i tijekom tjedan dana silovala 28-godišnju katoličku redovnicu.
Indijska redovnica, pripadnica Reda franjevačkih misionarki sv. Josipa, živjela je i studirala u gradu Chennaiu. Nakon što je primila vijest o majčinoj bolesti, krenula je vlakom u Bamunigam, gdje su je 5. srpnja dočekala dva rođaka i njihovi prijatelji te ju, umjesto u njezino rodno selo, odvezli na nepoznato mjesto i ondje silovali. Tjedan dana kasnije, otmičari su je ostavili na željezničkoj postaji u Berhampuru zaprijetivši joj da nikome ništa ne govori. Nakon što je uspjela doći do svojeg sela, redovnica je zločin prijavila policiji.
Prema izjavama indijske policije, na temelju žrtvinog iskaza uhićena su dvojica muškaraca, a za ostalim počiniteljima se traga.

„Ravnodušnost vladinih agencija je užasna. U Kandhamalu postoji ozbiljno narušavanje reda i zakona. Ovo nije izoliran slučaj. U listopadu prošle godine, dvije 13-godišnje kršćanske djevojčice bile su žrtve grupnog silovanja“, riječi su kardinala Graciasa koji u ovom tragičnom događaju ne vidi slučajnost već pomno planirani čin osvete.

Podsjetimo kako je prije pet godina, u istom Okrugu za vrijeme vala nasilja nad kršćanima silovana katolička redovnica Meena Barwa, te da je dvojicu uhićenih i optuženih za silovanje 2011. godine nadležni sud oslobodio krivnje i pustio na slobodu.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]