Emerson Eggerichs Hrvatska

Dr. Emerson Eggerichs magistrirao je komunikacijske znanosti na koledžu Wheaton, završio je teološki studij na Sveučilištu u Dubuqueu, te doktorirao na području obiteljskog pastorala na Sveučilištu Michigan. Svjetski je poznat govornik koji proučava muško-ženske i bračne odnose. Na temelju iskustva stečenog tijekom više od tri desetljeća savjetovanja, te znanstvenog i biblijskog istraživanja, dr. Eggerichs je, zajedno sa suprugom Sarom, pokrenuo konferencije i male grupe (tečajeve) pod nazivom „Ljubav i poštovanje“, koji su danas rašireni po cijelom svijetu. Jednostavna, ali iznimno snažna poruka ljubavi i poštovanja utjecala je na mnoge živote i obitelji, a rezultirala je ozdravljenjem i obnavljanjem mnogih narušenih odnosa, te je spasila nebrojene brakove. Dr. Eggerichs autor je nekoliko knjiga, među kojima je najpoznatija „Majke i sinovi“ te svjetski bestseler „Ljubav i poštovanje“ koji je dobio brojne nagrade, među ostalima i nagradu za knjigu godine, te je prodan u više od 1,6 milijuna primjeraka.

Što uzrokuje bračne probleme?

Jeste li znali da kad god se žena žali, kad kritizira ili plače, ona svome mužu u šiframa odašilje ovu poruku: „Želim tvoju ljubav!“ S druge pak strane, kad god muškarac sa svojom ženom grubo razgovara ili ponekad uopće ne priča, on joj u šiframa odašilje ovu poruku: „Želim tvoje poštovanje.“ No, kako to „dešifrirati“ i – ono najvažnije – kako to promijeniti?

Ženina je najveća potreba i čežnja njezina srca biti voljena. S druge pak strane, muškarčeva je najveća potreba i čežnja osjetiti da ga žena poštuje. Kada žena osjeti da je voljena, ona je sretna i tada mužu može iskazati poštovanje. Muškarac pak, kada vidi da je poštovan, on je sretan i može ženi iskazati ljubav. No, kada ove dvije temeljne potrebe žene ili muškarca nisu zadovoljene, dolazi do svađa.

Zašto bih ga poštovala kad on meni ne pokazuje ljubav?“ „Zašto bih joj pokazivao ljubav kad ona mene ne poštuje“ Iako većina muževa i žena razmišlja ovako, činjenica je da žene ne mogu motivirati svoje muževe tako da im uskraćuju poštovanje a muževi ne mogu motivirati svoje žene tako da im uskraćuju ljubav.

Kroz seminar „Ljubav i poštovanje“, učit ćemo kako rješavati bračne sukobe, odnosno kako se nositi s negativnim reakcijama (tzv. „ludi krug“). Također ćemo učiti kako muž i žena mogu motivirati jedan drugoga tako da prepoznajući i ostvarujući ono što im je potrebno (tzv. „krug koji osnažuje“) i tako sami dobiti ono za čime im srce žudi. Čak i partneri koji se osjećaju potpuno beznadno u svojem odnosu, naučit će što napraviti kada je njihov partner ravnodušan i nezainteresiran (tzv. „pobjednički krug”). Mnogi parovi svjedoče kako su kroz seminare, te čitajući knjigu „Ljubav i poštovanje“, od svog bračnog partnera doživjeli: razumijevanje, oprost, pomirenje, nevjerojatnu promjenu i nadu, kako za sam brak, tako i za cijelu obitelj. Bilo da ste u braku, rastavljeni, odvojeni od supružnika, u vezi ili samac, primjena načela ljubavi i poštovanja promijenit će vaš život!

Intimni, novčani i ostali problemi ne uzrokuju propast braka

Financije su jedan od najčešćih izvora problema u braku, ali to je zapravo simptom, a ne pravi uzrok problema. Ono što ubija brak jest manjak ljubavi i poštovanja tijekom rasprava o novcu. Dakle, do raspada braka ne dolazi zbog intimnih i novčanih problema, nego zbog nedostatka ljubavi i poštovanja tijekom konflikta. Muževi, zbog grubosti ona klone duhom i osjeća se nevoljeno i podcijenjeno te se povuče i zatvori u sebe. Žene, zbog vašeg kritičkog stava prema njemu, on se osjeća nepoštovano i podcijenjeno te se povuče i zatvori u sebe. Prema tome, ne radi se o tome tko vaš supružnik nije; radi se o tome tko ste vi. Ne radi se o tome možete li ju ljubiti, radi se o tome da vi ljubite. Ne radi se o tome možete li ga poštovati, radi se o tome da vi poštujete.

I znanstvena istraživanja potvrđuju poruku „Ljubavi i poštovanja”

Muškarci se u većini slučajeva nastoje maknuti od konflikta kako bi smanjili napetost. Kada muškarcu puls poraste na 99 otkucaja u minuti, on je u ratnoj pripravnosti. Situacija postaje takva da on treba birati između „borbe” i „bježanja”, i zato on odustaje, što je časna odluka. Međutim, žena tada zaključi da mu nije stalo.

Žene nastoje ući u konflikt i riješiti ga. One se suočavaju kako bi se povezale. One žele govoriti o svojim osjećajima, zato što je to stvar ljubavi, i raščistiti atmosferu za ubuduće, ali on zaključi kako ona samo započinje svađu. On želi učiniti častan potez, ali ona ga okarakterizira kao osobu bez ljubavi. Ona želi učiniti djelo ljubavi, ali on ju okarakterizira kao osobu bez poštovanja. Dođite na seminar „Ljubav i poštovanje” i naučite kako zaustaviti taj „ludi krug”!

Jesu li seminari namijenjeni samo bračnim parovima?

Na seminar su itekako pozvani i dobrodošli samci, mladi koji su trenutno u vezi i oni koji se tek pripremaju za brak. Jer, ova jednostavna i snažna poruka, koja je glavna tema susreta, govori o muško-ženskoj komunikaciji, a ne samo o komunikaciji u braku. Načela (principi) o kojima će se govoriti vrijede i za braću i sestre, majke i sinove, očeve i kćeri, muške i ženske kolege… Ovaj seminar o ljubavi i poštovanju namijenjen je svakome tko poznaje nekoga suprotnog spola.

Raspored seminara u Hrvatskoj

U travnju (2.-7.4. 2018.) dr. Emerson će u Hrvatskoj održati nekoliko seminara. Donosimo vam raspored susreta, a ulaznice će se moći kupiti na same dane susreta kod ulaza u dvorane. Osiguran je dovoljan broj mjesta i ulaznica za svaki dan susreta. Cijena ulaznice za Osijek je 40 kn, dok je za Zagreb i Split cijena ulaznice 50 kn po osobi. Predavanja će biti simultano prevođena na hrvatski jezik. Na kraju svakog susreta dr. Emerson će potpisivati svoje knjige, koje ćete za vrijeme seminara moći nabaviti po promotivnim cijenama.

Osijek

  • 2. travnja (ponedjeljak)
  • Sportska dvorana Jug II, Kralja Petra Svačića bb (lokacija)
  • 18:00-21:00 sati

Zagreb

  • 4. travnja (srijeda)
  • 5. travnja (četvrtak)
  • Zagrebački velesajam, dvorana Globus (lokacija)
  • 18:00-21:00 sati

Split

  • 6. travnja (petak)
  • 7. travnja (subota)
  • Hotel Atrium, Domovinskog rata 49 (lokacija)
  • 18:00-21:00 sati

*Tema susreta u Zagrebu i Splitu oba je dana ista. Sve dodatne informacije možete saznati na broj 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).

„Prošla je godina dana otkako smo sudjelovali na konferenciji o ljubavi i poštovanju. To je najsnažnija lekcija o braku koju smo suprug i ja ikada čuli. Neprestano se vraćamo primjeni načela koja smo naučili toga posebnog vikenda. Tada sjednemo zajedno na dvosjed i prolazimo kroz ta načela promatrajući naš odnos…“ (Svjedočanstvo)

Bitno.net | Book.hr