Obnova studentskih domova u Zagrebu primorala je mnoge studente da privremeno koriste usluge privatnog smještaja značajno podižući njihove mjesečne troškove. Dio studenata je ostvario pravo na subvenciju troškova smještaja u iznosu od 400 kn mjesečno, što je djelomično olakšala ovaj teret. Ipak, ovaj iznos ne pokriva u potpunosti troškove smještaja.

Povodom 25 godina postojanja, tvrtka Tokić d.o.o. stipendirat će 25 studenata jednokratnom isplatom u iznosu od 1000 kn. Na natječaj se mogu prijaviti svi studenti koji nisu ostvarili pravo smještaja u studentskom domu, đačkom domu ili hostelu Industrogradnje (subvencija se ne smatra pravom na smještaj, tako da se svi studenti s ostvarenim pravom na subvenciju do useljenja u dom također mogu prijaviti na natječaj). Projekt će se realizirati u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu.

Natječaj za dodjelu stipendija otvoren je od 2. do 10. listopada 2015.

Uvjeti da bi prijava na natječaj bila valjana su sljedeći:

  1. Student je sudjelovao u natječaju Studentskog centra te nije ostvario pravo na smještaj (Studentski dom, Đački dom, Hostel Industrogradnja)
  2. Student je redovit tj. nema zaostajanja u studiju
  3. Student je ispunio svoje podatke i točno odgovorio na pitanja sadržana u prijavi na natječaj na linku OVDJE

Osim kriterija sudjelovanja u natječaju Studentskog centra i redovitosti studija u obzir će se uzimati i socijalni status studenata te izvrsnost na studiju.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 17. listopada 2015.

Bitno.net