Tri talijanske misionarke iz Reda ksaverskih Marijinih sestara okrutno su ubijene u afričkoj državi Burundi, izvijestile su agencije.

Sestre Lucia Pulici (75) i Olga Raschietti (82) pronađene su mrtve u nedjelju u sjedištu svoje misije u glavnom gradu Bujumbri. Dan kasnije, sestra Bernadetta Boggian (79) koja je našla tijela također je ubijena. Prema izvješćima novinskih agencija Pulici i Raschietti usmrćene su noževima, a sestra Bernadetta bila je pretučena, a potom joj je odrubljena glava.

Policija je pokrenula istragu o njihovom ubojstvu i uhitila dvojicu osumnjičenika. Prema priopćenju iz misije čini se kako je ubojica talijanskih sestra bio provalnik koji je opljačkao njihov dom i to dvije večeri zaredom. Sestre su u misiji, gdje su pomagale siromašnima i beskućnicima, bile već sedmu godinu.

Papa Franjo poslao je telegrame sućuti sestri Ines Frizzi, poglavarki reda kojem su pripadale ubijene sestre, kao i nadbiskupu Bujumbre Evaristu Ngoyagoyeu.

Burundi je država koja se još oporavlja od posljedica rata etničkih skupina Hutu i Tutsi koji je u toj državi trajao skoro 13 godina. U Burundiju je prije tri godine ubijena i naša časna sestra Lukrecija Mamić, redovnica Službenica milosrđa koja je u sjevernom Burundiju vodila biskupijsku bolnicu.

G. An. | Bitno.net