Cruise

“Ovaj razvod mogao bi razotkriti scijentologiju do kraja”, rekao je Marty Rathbun, nekada visokopozicionirani član Scijentološke crkve koji je 2004. izašao iz organizacije da bi postao “neovisnim scijentologom” i koji je, međutim, spreman medijima reći kako “crkva” doista funkcionira.

Organizacija koju je utemeljio američki SF pisac L. Ron Hubbard već je puno puta bila optuživana za zlostavljanje i iskorištavanje svojih članova, a njezina omiljena meta su američki bogataši koji postaju slijepim sljedbenicima čudnoga kulta čijim vođama su spremni dati dobar dio svojega bogatstva. Riječju, tajnovitoj organizaciji nikako nije odgovarao publicitet nastao razvodom jednog od njegovih najvjernijih i najmoćnijih članova – Cruisea.

“Ako je Tom pametan, neće se suprotstavljati Katie i njezinim zahtjevima. Treba se jednostavno nagoditi, jer ako ona počne pričati to će biti cirkus koji Scijentološka crkva neće preživjeti”, rekao je nedavno Rathbun za američke medije. Čini se da je Tom Cruise poslušao ovaj savjet – prije par dana objavljeno je da je bivši par okončao brakorazvodnu parnicu i postigao nagodbu. Detalji nagodbe neće biti objavljeni, ali ono što se zna jest da je Katie Holmes dobila puno skrbništvo nad šestogodišnjom kćerkom Suri i jamstva kako dijete neće biti tjerano postati članom sekte. Holmes je, tvrdi se, pokrenula zahtjev za razvod nakon što je shvatila da njezin bivši suprug neće odustati od toga da svoju kćerku pretvori u odanog scijentologa ispranog mozga.

Međutim, kako pišu pojedini tabloidi, priča o miroljubivoj nagodbi samo je varka za javnost. Bliski prijatelji Cruisea tvrde kako se on neće predati i već priprema “inicijaciju” za Suri. Što znači da bi u cijeloj toj priči u javnost moglo izaći novi kompromitirajući detalji o organizaciji.

“Suri je sada u dobi kada scijentolozi počinju indoktrinirati djecu. Otprilike – gotovo je s igrama, sada si scijentolog. I tada obitelj prestaje biti važna, majka više nije važna. Organizacija je važnija od pojedinca”, ispričao je medijima još jedan bivši dužnosnik crkve Marc Headley.

Njegova izjava potpuno se uklapa u nove optužbe koje su se javile protiv Scijentološke crkve po kojima svoje ženske članove prisiljavaju na abortus. Mediji su objavili ispovijed Amerikanke Astre Woodcraft koja je kao 14-godišnja tinejdžerka dala prisegu na “milijardu godina vjernosti” sekti. Woodcraft se i udala za scijentologa, a problemi su nastali kad je zatrudnjela jer su je svi članovi kulta, uključujući njezina muža i majku, također pripadnicu sekte, tjerali na pobačaj. Kako scijentologija naučava, imati obitelj je akt sebičnosti, jer onda ne možeš vjerno služiti organizaciji.

Klikni like i pridruži nam se:

“Jednostavno su očekivali od tebe da abortiraš, prisiljavali te na to”, ispričala je Astra koja je unatoč svim pritiscima zadržala dijete, zbog čega ju je suprug ostavio. Njezina priča samo je jedna od mnogih takvih koje su ovih dana objavili američki mediji.

Istodobno, mediji su objavili i kako se nakon razvoda Katie Holmes vratila katoličkoj vjeri u kojoj je odgajana. Iako se nakon vjenčanja hollywoodskog para u scijentološkom obredu činilo kako je glumica potpuno napustila svoju vjeru, prije par godina objavljeno je kako je Holmes prošla kroz veliku svađu sa suprugom kako bi upisala kći u katolički vrtić, čemu se Cruise oštro suprotstavljao, ali je na koncu popustio. Holmes je odgojena u obitelji praktičnih katolika, a navodno su njezini sukobi s Cruiseom započeli nakon što je jasno dala do znanja kako ne želi postati scijentologom, te svoju djecu želi odgojiti kao katolike (inače, i sam Cruise rođen je u katoličkoj obitelji). Sada je The Huffington Post objavio priču da se Holmes upisala u župne knjige isusovačke crkve sv. Franje Ksaverskog u New Yorku, gdje se preselila sa Suri. Međutim, pojedini katolički mediji objavili su kako ta informacija nije pouzdana.

G. A.  | Bitno.net