Svjedočanstvo mladih: „Generacija Wojtyla“

Mjuzikl “Generacija Wojtyla” prvi je put održan 2009. godine u Poljskoj, domovini Ivana Pavla II., a potom prošle godine na Svjetskom susretu mladih u Madridu.

Wojtyla

Svjetski susret mladih utemeljio je papa Ivan Pavao II. 1984. godine. Susreti su u početku okupljali mali broj mladih da bi se on počeo povećavati. Milijuni mladih su se s vremenom počeli nazivati „Generacija Wojtyla“. Mladi koji su odrastali s papom Wojtylom odlučili su napraviti mjuzikl prema tom pokretu i poruci blaženika Ivana Pavla II.

Prema riječima direktora ovoga mjuzikla Raffaela Avallonea, ovaj projekt donosi stvarnost mladih ljudi koji su živjeli za vrijeme pontifikata Ivana Pavla II. te je stoga naziv „Generacija Wojtyla“ ispravan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjuzikl je prvi put održan 2009. godine u Poljskoj, domovini Ivana Pavla II., a potom prošle godine na Svjetskom susretu mladih u Madridu.

Kako javlja RomeReports a prenosi Laudato, grupu čine 24 profesionalna pjevača koji imaju puno iskustva na pozornici. Pjevaju na osam jezika kako bi što bolje prenijeli poruku Ivana Pavla II.

Jedna od pjevačica u mjuziklu „Generacija Wojtyla“ Dolores Diaz dolazi iz Dominikanske Republike te je istaknula da je jako uzbuđena što sudjeluje u ovom projektu i prenošenju misli Ivana Pavla II.

„Sudjelovati u ovom mjuziklu je zanimljivo iskustvo – profesionalno i osobno. Govorimo o poruci Ivana Pavla II. koju sam imao prilike čuti iz prve ruke“, rekao je pjevač Roberto Cresca.

Mladi se trenutno pripremaju za nastup u Brazilu na Svjetskom susretu mladih 2013. godine.

Laudato.hr


Objavljeno: 24. travnja 2012.

Možda vam se svidi