Caritas Srbije izdao je 22. srpnja priopćenje o donaciji medicinske opreme dvama KBC-ovima za koju je sredstva osigurala Talijanska biskupska konferencija. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“U sklopu akcije pružanja pomoći COVID-19 bolnicama u borbi protiv koronavirusa, koju Caritas Beogradske nadbiskupije provodi u suradnji s Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, kliničkim bolničkim centrima ‘Bežanijska kosa’ i ‘Zemun’, 21. srpnja uručena je donacija beskontaktnih toplomjera, pulsnih oksimetara, zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju. Financijska sredstva za nabavu uređaja i zaštitne opreme u iznosu od približno 30 tisuća eura osigurala je Talijanska biskupska konferencija (CEI).

‘Uz iskreno divljenje svima koji svakodnevno ulažu maksimalne napore da zbrinu pacijente zaražene koronavirusom, istovremeno riskirajući vlastite, ali i živote svojih najmilijih, ova donacija je samo mali znak zahvalnosti i podrške onima koji stoje na prvoj crti obrane. Na nama pojedincima je da damo svoj osobni doprinos poštivanjem propisanih epidemioloških mjera, dok je na socijalno osviještenim organizacijama, poput Caritasa, da doprinos daju u skladu sa svojim mogućnostima, kroz podršku COVID-19 bolnicama’, izjavio je ravnatelj Caritasa Beogradske nadbiskupije dr Miloje Veljić.

Predaji donacije u ime KBC-a ‘Bežanijska kosa’ prisustvovali su v.d. direktora doc. dr. Marija Zdravković, v.d. zamjenik direktora dr. Borislav Tošković, dok je predaji donacije u ime KBC-a ‘Zemun’ prisustvovala glavna sestra Aleksandra Stojić, s timom svojih suradnika.

Caritas u Srbiji nastavlja s ispunjavanjem svoje misije i nastojanjem pružanja pomoći što većem broju ljudi u potrebi, u skladu sa svojim mogućnostima.”

Foto: Caritas Beogradske nadbiskupije

Caritas Beogradske nadbiskupije