Britanski premijer Boris Johnson krstio je u subotu 12. rujna svojeg novorođenog sina Wilfreda u westminsterskoj katedrali u Londonu.

Vijest je to koju je jučer službenim priopćenjem potvrdila Westminsterska nadbiskupija, a prenio engleski Tablet.

„Možemo potvrditi da je Wilfred Johnson kršten u westminsterskoj katedrali 12. rujna 2020. u privatnoj ceremoniji na kojoj su sudjelovala oba roditelja i malen broj gostiju, u skladu s trenutnim (Covid-19) smjernicama”, objavili su iz nadbiskupije.

Vijest o krštenju četveromjesečnog dječaka objavljena je kako bi se opovrgnule optužbe koje su se pojavile u medijima da je britanski premijer napravio pauzu od posla kako bi otputovao u Italiju dok se Ujedinjeno Kraljevstvo suočava s novim valom koronavirusa.

Johnson je odbacio navedene tvrdnje o putu u Perugiju, tako što je preko glasnogovornika pozvao medije da „provjere kod svećenika“ kako je tijekom vikenda sudjelovao na krštenju svojeg sina.

Wilfred je Johnsonovo prvo dijete sa sadašnjom partnericom Carrie Symonds, s bivšom ženom Marinom Wheeler ima četvero djece, a još jedno dijete dobio je u izvanbračnoj aferi.

Podsjetimo, Boris Johnson je prvi katolik koji je postao britanski premijer. Jedan od njegovih prethodnika, Tony Blair, zatražio je primanje u Katoličku Crkvu 2008., tek nakon što je završio s obnašanjem premijerske dužnosti.