20-godišnja studentica iz New Yorka planira tužiti vozača Ubera koji je nije htio odvesti do klinike za pobačaje, donosi Faith Wire. Studentica je svoju verziju događaja podijelila na Redditu. „Imam 20 godina i nedavno sam doznala da sam trudna. Odlučila sam napraviti pobačaj jer se ne mogu brinuti o djetetu“, započela je.

Naručila je vozilo Ubera i vozaču rekla adresu odredišta. Nakon nekoliko minuta vozač ju je upitao ide li možda u kliniku za pobačaj. Djevojka mu navodno nije htjela odgovoriti, a vozač ju je ipak pokušao odgovoriti od te namjere.

Studentica opisuje kako je vozač u razgovoru spominjao svoju trudnu ženu te kako pobačaj predstavlja stravičan zahvat. „U jednom trenutku mi je rekao da ću ostatak života žaliti ovu odluku te kako činim ogromnu pogrešku“, kaže.

Vozač je zaustavio automobil na pola puta do destinacije i djevojci objasnio kako je ne može odvesti do klinike. Predložio joj je da je odveze natrag do grada, gdje ona može naručiti drugi Uberov taxi. Djevojka je odbila, izašla je iz automobila, naručila taxi i napravila pobačaj.

„Sljedećeg dana sam ovaj slučaj prijavila Uberu i policiji. Djelatnicima sam ispričala sve detalje. Njihov predstavnik je spomenuo kako mu se čini da je vozač vozio nešto dužim putem do odredišta. Nakon nekoliko dana su mi javili kako je vozaču zabranjen rad“, kaže djevojka.

Djevojka priznaje kako joj je predstavnik Ubera rekao da je vozač za svoj rad imao odlične ocjene korisnika. Iako je vozač zbog svojeg priziva savjesti već kažnjen otkazom, studentica kaže da trenutno traži odvjetnika kako bi protiv pro-life vozača podigla kaznenu prijavu.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net