“55 000 hrvatskih katolika ispunilo stadion za koncert i duhovsko bdijenje”, naslov je članka kojim je ACI Prensa, jedan od najvećih i najčitanijih katoličkih medija na svijetu, popratio ‘Progledaj srcem’, spektakl koji se prošle subote održao na stadionu Maksimir.

U uvodu članka istaknuto je kako se radilo o “jednom od najvećih i najposjećenijih katoličkih bdijenja i koncerata na svijetu” te da su većinu činili mladi.

“Nastupilo je 17 izvođača, uključujući soliste i lokalne bendove; ukupno stotinjak glazbenika koje je pratio orkestar od 24 instrumentalista. Tijekom događaja bilo je moguće vidjeti duge redove ljudi koji su čekali na ispovijed, zahvaljujući nekoliko desetaka dostupnih svećenika”, napisao je novinar, dodavši da su okupljenima pozdrave poslali i papa Franjo te vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

Inače, članak je na Facebook stranici ACI Prense (koja ima više od 2 milijuna pratitelja) prikupio čak 30 tisuća lajkova i šest tisuća dijeljenja, uz stotine pozitivnih komentara.

En uno de los conciertos católicos más grandes del mundo.

Objavljuje ACI PrensaPonedjeljak, 6. lipnja 2022.

ACI Prensa sestrinski je portal Catholic News Agency na španjolskom jeziku, a oba pripadaju katoličkoj mreži EWTN. Radi se o vodećoj svjetskoj katoličkoj televizijskoj kući koju je osnovala Majka Angelica i koja ima podružnice po čitavom svijetu. S ETWN-om, čiji su novinari uzgred bili na Maksimiru, surađuje i Laudato TV, glavni organizator ‘Progledaj srcem’.

Regionalni menadžer EWTN-a za Središnju i Istočnu Europu Iwo Bender rekao je kako je “ovaj događaj primjer budućnosti Katoličke Crkve u Europi” te kako je “Hrvatska preživjela desetljeća komunističkih progona i prenijela snažan katolički identitet novim generacijama”.

– Fotografije s duhovnog megaspektakla ‘Progledaj srcem’ možete pogledati OVDJE.