AUTOR KNJIGE 'OBRED'

Vještice sutra planiraju ‘obred’ protiv novog suca američkog Vrhovnog suda: poznati egzorcist priprema najsnažniji odgovor

Poznati američki egzorcist objasnio je kako su okultne grupe u prošlosti bile tajnovite, ali u posljednje vrijeme su postale javne i sve glasnije. „Oni će se obratiti zlu kako bi trajno utjecalo na pravosuđe Vrhovnog suda“

Službeni egzorcist biskupije San Jose u Kaliforniji, otac Gary Thomas, zaprepašten je najavom magijskog obreda u New Yorku tijekom kojega će vještice baciti čini na nedavno potvrđenog suca američkog Vrhovnog suda Bretta Kavanaugha. Obred bacanja čini na američkog suca, inače katolika, trebao bi se održati 20. listopada u jednoj knjižari u New Yorku. Najavljeno je da bi trebao trajati tri sata. Sudac Kavanaugh će biti glavni, ali neće biti i jedini interes okupljanja. Organizatorica ovog događaja Dakota Bracciale tvrdi kako će vještice dati sve od sebe kako bi „Kavanaugh što više patio“, a jedan dio svote prikupljen od ulaznica bit će doniran jednoj pro-choice organizaciji.

U ovu priču se uključio poznati katolički svećenik Gary Thomas koji je 2005. godine u Rimu završio tečaj za egzorciste. Thomas je postao učenik oca Carmine de Filipisa, starog talijanskog egzorcista i njegove su oči ugledale stvarnost zla kao nikada prije. Njegova je obuka postala okosnica knjige Matta Baglia “Obred”, prema kojoj je 2010. godine snimljen istoimeni hollywoodski film (The Rite: The Making of a Modern Exorcist), s Anthonyjem Hopkinsom u glavnoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako donosi Catholic National Register, otac Gary Thomas je najavio kako će za zaštitu novoizabranog američkog suca služiti dvije svete mise. „Zapanjen sam ovom viješću koju sam komentirao s drugim egzorcistima. Svi su imali jednaku reakciju“, objašnjava otac Gary Thomas. Svećenik je vještičji obred u New Yorku nazvao zlokobnim zazivanjem. „Ovo ne spada pod slobodu govora, nego predstavlja zazivanje zla“, kaže. Dodao je kako svi oni koji će sudjelovati u bacanju čini na suca Kavanaugha vjeruju u moć personificiranog zla. Objasnio je kako su okultne grupe u prošlosti bile tajnovite, ali u posljednje vrijeme su postale javne i sve glasnije.

„Oni će se obratiti zlu kako bi trajno utjecalo na pravosuđe Vrhovnog suda“, smatra svećenik. „Kada su kletve usmjerene prema ljudima, koji se nalaze u stanju milosti, one imaju male ili nikakve učinke“, tvrdi. Ipak, svećenik je nadodao kako kletve ponekad mogu izazvati tjelesne bolesti, psihoze, depresije i opsjednuća. „Subotnji događaj predstavlja grozan čin te istovremeno puno govori o karakteru tih ljudi koje ne bismo smjeli podcijeniti. Oni su zaista zli ljudi“, završava otac Thomas. Brojne američke katoličke organizacije ovih su dana pozvale vjernike da se pridruže postu i molitvi, kako za zaštitu suca Kavanaugha tako i za one koji mu žele nauditi.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net

Objavljeno: 19. listopada 2018.
  1. Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi