Više od deset tisuća vjernika u Meksiku obnovilo je posvetu Kristu Kralju tijekom mise koja je služena pokraj spomenika Kristu Kralju u gradu Silaou u meksičkoj državi Guanajuatu, donosi CNA.

Sveta misa služena je 23. studenoga uoči blagdana Krista Kralja i u sklopu proslave “Dana laika”. Na misi je također odana počast blaženom Anakletu Gonzálezu Floresu koji je izabran za zaštitnika laika.

Svetu je misu predslavio nadbiskup Franco Coppola, apostolski nuncij u Meksiku. Organizatori su objasnili kako je posveta Kristu Kralju osobito značajna jer se događa u vrijeme “strašne kulture smrti” s kojom se suočava meksički narod, a ona se očituje kroz “snažnu prijetnju životu, obiteljima i temeljnoj slobodi, zatim kroz smrt toliko nedužnih ljudi te sve veću stopu pobačaja u zemlji”.

“Osim toga, također se suočavamo sa strašnom boli svaki put kada primamo vijesti o smrti naše braće svećenika, svetogrđu i oskvrnućima naših crkvi, za koje danas također činimo reparaciju”, dodaju.

Nasilje nad svećenicima proglašeno je glavnim problemom u Meksiku. Naime, u toj zemlji je od 2012. godine ubijeno više od 20 svećenika.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net