Po dolasku u Bahrein Sveti je Otac pošao u kurtoazni posjet bahreinskom kralju Hamadu bin Isa Al Khalifi u kraljevskoj palači Sakhir nakon kojega je uslijedio susret s lokalnim vlastima, predstavnicima civilnog društva i članovima diplomatskog zbora.

Papa Franjo boravit će Kraljevini Bahrein od 3. do 6. studenog.

Predviđeno je obraćanje Svetog Oca na Bahreinskom forumu za dijalog, konferenciji usredotočenoj na temu „ljudskog suživota Istoka i Zapada“.

Konferencija će početi 3. a završiti 4. studenog i predviđeno je sudjelovanje više od 200 vjerskih vođa iz cijelog svijeta.

U nastavku četverodnevnog apostolskog putovanja papa Franjo će se bilateralno susresti s velikim imamom Al-Azhara, održati će audijenciju za članove Muslimanskog vijeća starješina i prisustvovat će ekumenskom susretu i molitvi za mir u katedrali Gospe od Arabije.

Također, u sklopu posjet Kraljevini Bahreinu obuhvaća i mise s katoličkim stanovništvom i mladima na kojima će prisustvovati Sveti Otac, kao i susrete s lokalnim biskupima, svećenicima, sjemeništarcima i pastoralnim djelatnicima.

Papin povratak u Rim očekuje se u nedjelju, 6. studenog.