Foto: YouTube/screenshotOtac Gabriel Diaz Azarola, svećenik koji djeluje u Župi svetog Vinka Paulskog u španjolskom gradu Valdemoru, pozitivan je na koronavirus. Trenutno se nalazi u karanteni, a sa svojim župljanima komunicira preko YouTubea, prenosi Rome Reports.

Svećenik je objavio snimku u kojoj se ispričava svima koje je slučajno zarazio. „Ispričavam se ako sam vas slučajno zarazio. Ja ne zamjeram onome tko je mene zarazio. Niti znam tko je ta osoba“, izjavio je. Pozvao je i na molitvu za sve one koji su ovih dana preminuli.

„Molite za Josea i za majku mojih prijatelja, ali i za sve one koji će ovih dana preminuti usamljeni.“ Zahvalio je i zdravstvenim djelatnicima koji spašavaju živote. „Molim vas. Preklinjem vas… Ne napuštajte svoj dom radi bilo kojeg razloga. Ostanite kod kuće“, izjavio je.

Inače, u Italiji je do sada od koronavirusa preminulo najmanje 11 katoličkih svećenika. U SAD-u je također zaraženo nekoliko svećenika. Među njima je i rektor svetišta Krista Kralja u Georgetownu, koji je služio četiri svete mise a da pritom nije znao da je pozitivan na koronavirus.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net