Američki glumac Gary Sinise, koji se proslavio ulogom u filmskom hitu iz 1994. godine “Forrest Gump”, odveo je 1750 djece poginulih vojnika na izlet u Disneyland. Troškove putovanja i boravka na Floridi je, uz pomoć American Airlines, financirala Fondacija Gary Sinise, koju je osnovao ovaj 64-godišnji glumac.

“Upoznao sam mnogo takvih obitelji. Zavolio sam ih i poželio nešto učiniti za njih. Najvažnije mi je bilo da se ta djeca međusobno upoznaju i da shvate kako u toj boli nisu sama”, izjavio je glumac. Obitelji su na Floridi boravile četiri dana, a na putovanje su krenule iz čak 87 različita američka grada. Svi su se vratili kući 11. prosinca.

Inače, glumac koji je poznat i po ulogama u filmu “Apolo 13” ili televizijskoj seriji “CSI: New York”, je katolik koji je progovorio o svojoj vjeri i načinu na koji su on i njegova obitelj pronašli duhovno utočište u Katoličkoj Crkvi. Svojevremeno je na konvenciji Kolumbovih vitezova ispričao priču o svom obraćenju na katoličanstvo.

Sve je krenulo od njegove supruge Moire Harris koja je krajem 1990-ih počela ponovno upoznavati svoje irske katoličke korijene. Nakon nekog vremena Moira se krstila u Katoličkoj Crkvi, a Sinise se preko svoje supruge i djece također počeo približavati vjeri.

Još jedan jak duhovni poticaj za njega bio je teroristički napad 11. rujna 2001. godine. “Kada pomislim na Kristov život i žrtvu, kada pomislim na sve ono što su američki vojnici i njihove obitelji spremni podnijeti, ne mogu se ne sjetiti onog što je Isus rekao: Nema veće ljubavi nego dati život za prijatelja”, rekao je Sinise čija fondacija pomaže ratnim veteranima i vojnim invalidima.

Katolikom je “službeno” postao na Badnju večer 2010. Toga dana je djeci i supruzi rekao kako ih vodi na večeru “iznenađenja”. Ustvari ih je odveo svećeniku koji ga je već dulje vrijeme pripremao za sakrament krštenja i koji ga je te večeri uveo u Katoličku Crkvu. “Crkva je za mene i moju obitelj bila stijena na koju smo se oslanjali u teškim i mračnim vremenima”, rekao je američki glumac.

Više o njegovoj vjeri možete pročitati OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net