Dyan i Alik supružnici su iz Sudana koji su razdvojeni 2012. godine tijekom ratnog sukoba koji je zahvatio tu sjevernoafričku zemlju.

Dok je trudna Alik uspjela zajedno s dvoje njihove djece dobiti premještaj u Teksas, Dyan je zadržan u kampu za izbjeglice u Sudanu budući da nije imao papire koji bi dokazali njegov bračni status, prenosi Aleteia.

Četiri godine nakon njihova razdvajanja, otac se napokon ponovno pridružio svojoj obitelji, te je prvi put susreo svojeg trogodišnjeg sina. Zasluge za ovaj sretni završetak idu ponajviše dvjema ženama iz katoličkih dobrotvornih ustanova koje su uložile mnogo truda da obitelj ponovno bude na okupu.

Dvije teksaške majke Mollie i Mary Claire neumorno su surađivale s dobrotvornom organizacijom koja pomaže premještanju izbjeglica. Osim što su osigurale da Alik i njezina djeca budu dobro primljeni u njihovu crkvenu zajednicu, uspjele su i u svom konačnom cilju: nakon mnogih pisama, sastanaka s političarima i socijalnim radnicima, Dyan je prebačen iz sudanskog kampa za izbjeglice u Teksas k svojoj obitelji.

Video koji se nalazi ispod teksta prikazuje trenutak (1:45) kada se muž i otac ponovno susreo sa svojom ženom i djecom nakon duge četiri godine. Njegova je reakcija neprocjenjiva i pokazuje da ništa na ovome svijetu ne može dotaknuti ljudsko srce kao obiteljska ljubav.

Bitno.net