Četverogodišnji dječak Heitor Nagel iz grada Joinvillea postao je medijska senzacija u Brazilu. On je slučajno upao u bazen i, sudeći prema snimkama nadzornih kamera, ostao pod vodom čak jedanaest dugih minuta.

Aleteia piše kako je dječakov otac u jednom trenutku primijetio da u kući vlada neobična tišina. Stoga je izašao u dvorište i ugledao mlađeg sina u vodi. Otrčao je do bazena kako bi ga spasio, izvukao ga iz vode i pružio mu prvu pomoć. Međutim, dječak je bio bez pulsa, zjenice su mu bile raširene i cijeli je bio ljubičast. Kasnije se pokazalo da je bez zraka bio čak pola sata.

Dok ga je otac pokušavao spasiti, pokraj bazena se pojavio njegov stariji brat koji je kleknuo i počeo se moliti. „Molio sam za pomoć… Samo da ne ode prije nego što mu kažem da ga volim…“, posvjedočio je. Jedan od članova ekipe hitne pomoći, koja je uskoro stigla na mjesto događaja, potvrdio je da je dječak prestao disati, nije reagirao na podražaje i pokazivao je znakove moždane smrti.

Zanimljivo je da je nekoliko dana prije ove nesreće, tijekom razgovora s dječakovom ujnom, dječakova majka izjavila da njezin sin još nije kršten te da bi voljela da on primi sakrament. Stoga je ujna, kada je saznala za tragediju, zamolila svećenika da ode u bolnicu. Uslijedilo je ono što brazilski mediji opisuju kao čudo! Dječak je primio sakrament krštenja i nakon nekoliko sati počeo je pokazivati znakove života te se probudio iz kome. Bio je potpuno svjestan svega što mu se dogodilo. Nakon toga je ustao iz kreveta i otišao u kupaonicu. U bolnici je ostao još osam dana kako bi obavio brojne pretrage. Nalazi su iznenadili liječnike: Heitor nije imao nikakvih posljedica.

U nastavku donosimo televizijski prilog na portugalskom jeziku o ovom događaju. Upozoravamo da se u prvih nekoliko minuta prikazuju potresne snimke sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako otac spašava dječaka, ali i njegov brat kako kleči i moli. Međutim, u sedmoj minuti priloga možete pogledati predivne kadrove potpuno oporavljena dječaka koji se igra s vatrogascima.