Apostolski milostinjar kardinal Konrad Krajewski izvijestio je za CNA o odazivu na njegov poziv vatikanskim dužnosnicima da novčanim prilozima izraze solidarnost sa žrtvama pandemije koronavirusa, objavljeno je 13. svibnja

Kardinal Krajewski je 6. travnja pozvao približno 250 najbližih suradnika pape Franje da darivanjem svoje mjesečne plaće iskažu solidarnost prema osobama pogođenima pandemijom.

Nakon nešto više od mjesec dana, izvijestio je kako je odaziv bio odličan te je premašio sva očekivanja. Neki su dužnosnici darovali svoju mjesečnu plaću, a neki su čak dali milodar u razini dvomjesečnih primanja.

Kardinala su iznenadili prilozi onih od kojih to nije tražio, a među njima je istaknuo skupinu policajaca. „To je bio odgovor od srca jer je tada bio poseban trenutak: Veliki tjedan u vrijeme koronavirusa“, zaključio je.

Objasnio je da će novac biti podijeljen potrebitima diljem svijeta. Dio je već iskorišten za donaciju Rumunjskoj, kao i za respiratore poslane u Zambiju, objavio je CNA.