Nakon što je anonimni počinitelj na pročelju župne kuće župe svetog Mihaela Arkanđela i svete Rite u Milanu ostavio neprimjeren i uvredljiv natpis “Slobodan pobačaj – i za Mariju” –  uslijedio je odgovor župnika don Andree Bellòa koji je ‘zapalio’ Facebook! Evo što je odgovorio milanski svećenik!

Dragi anonimni grafiteru,

žao mi je što nisi znao slijediti primjer svoje majke. Ona je bila hrabra. Začela te je, iznijela trudnoću i rodila te. Mogla te pobaciti, ali nije to učinila. Čuvala te, hranila te, prala i odijevala zbog čega danas imaš život i slobodu. Slobodu koju koristiš da bi rekao kako osobe poput tebe ne bi trebale biti na ovome svijetu. Žao mi je, ali ne slažem se s tim. Divim se tvojoj majci na njezinoj hrabrosti. Ona je, kao i svaka majka, ponosna na tebe, čak i ako se ružno ponašaš i to jer zna da u tebi ima dobrota koja samo treba izaći na vidjelo.

Pobačaj je “besmisao” svega. On je smrt koja pobjeđuje život. On je strah koji pobjeđuje srce koje se zapravo želi boriti i živjeti, a ne umrijeti. On znači birati tko smije živjeti, a tko ne, kao da je riječ o nekom jednostavnom pravu. On je ideologija koja pobjeđuje čovječanstvo želeći mu oduzeti nadu. Svaku nadu. Divim se svim onim ženama koje unatoč nebrojenim poteškoćama imaju hrabrosti ići naprijed. Ti, očito, nemaš tu hrabrost.

Vidim da želiš biti anoniman. Kad smo već tu, želio bih ti reći kako u našem kvartu već imamo dovoljno problema i nisu nam potrebni ljudi koji uništavaju pročelja i ruše ono malo lijepoga što je preostalo. Želiš pokazati da si hrabar? Učini svijet boljim umjesto da ga uništavaš. Ljubi, umjesto da mrziš. Pomozi onome koji pati tako što ćeš podijeliti njegove boli. Podari život, umjesto da ga uzimaš. To su istinski hrabre osobe! Srećom, naš kvart kojega uništavaš, prepun je istinskih junaka koji znaju ljubiti čak i tebe koji i ne znaš što pišeš.

Ja ću se potpisati,

don Andrea

Caro scrittore anonimo di muri,
Mi dispiace che tu non abbia saputo prendere esempio da tua madre. Lei ha avuto…

Posted by Parrocchia san Michele arcangelo e santa Rita on 29. svibnja 2017

M.V. | Bitno.net