Biskup Hector Cardelli, prelat biskupije San Nicolas u Argentini, proglasio je ukazanja Gospe od Krunice, koja se šest i pol godina ukazivala jednoj ženi u toj biskupiji, vjerodostojnima, objavila je Argentinska informativna katolička agencija.

Tijekom 2. godišnjeg hodočašća u svetište Marije od Krunice u San Nicolasu, biskup Cardelli poručio je: “Konzultirao sam se s brojnim stručnjacima i svjedocima te, svjestan da dužnost nadgledanja ili djelovanja leži prvenstveno na leđima lokalnog ordinarija, smatram, kao i biskupi prije mene, kako treba svjedočiti i podržati ove događaje koji su se dogodili u San Nicolasu.”

Spomenuti događaji odnose se na ukazanja Djevice Marije argentinskoj kućanici imena Gladys Quiroga de Motta, koja su trajala od 1983. do 1990. Prema njenom svjedočanstvu Marija joj se prvi put ukazala 25. rujna 1983. dok je molila krunicu u svojoj sobi; bila je obučena u plavo, u jednoj ruci držeći Dijete Isusa, a u drugoj krunicu. Ukazanja su se nastavila da bi se 13. listopada Marija prvi put obratila Gladys. Iduće godine ova ponizna kućanica zadobila je stigme koje su se pojavljivale tijekom došašća i korizme.

Zaključno s 11. veljače 1990., Gladys je primila više od 1800 poruka Djevice Marije te 68 poruka od samog Isusa koji joj se također ukazao nekoliko puta. Marijina ukazanja često su bila praćena brojnim čudesnim ozdravljenjima teško bolesnih osoba.

Biskup Cardelli ustvrdio je kako su ukazanja i poruke vjerodostojni na temelju triju kriterija: 1. Jesu li se događaji odvijali u prirodnom okruženju; 2. Može li se raditi o djelu Neprijatelja? Jesu li korijeni ovih događaja natprirodni?

“Odgovori na ova pitanja uvjerili su me kako su plodovi ovih događaja stvarni i pozitivni te kako nadilaze ljudsko djelovanje”, ustvrdio je biskup, obznanivši kako “ovi sretni događaji, uistinu imaju natprirodni uzrok”.

Zanimljivo, odluka je obznanjena u svetištu koje je nastalo po direktnim uputama Gospe od Krunice tijekom jednog od brojnih ukazanja. Naime, ispovjednik vidjelice Gladys, otac Perez, sjetio se kako je u tornju lokalne katedrale postavljen jedan kip Gospe od Krunice koji je blagoslovio sam papa Lav XIII. Pokazavši spomenuti kip Gladys, ona je ustvrdila kako je Gospa tijekom ukazanja izgledala identično. U idućem trenutku Marija se ukazala citirajući pritom Knjigu Izlaska 25, 8: “Neka mi sagrade Svetište da mogu boraviti među njima”. Citat je inače dio uputa za izgradnju Kovčega saveza u kojem je boravio Jahve, želeći biti prisutan uz Izraelski narod. Djevica Marija, pak, smatra se novim Kovčegom saveza jer je 9 mjeseci nosila Isusa.

Svake godine spomenuto svetište pohodi nekoliko stotina tisuća ljudi.

Više o temi razlikovanja istinitih i lažnih ukazanja možete pročitati OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net