Muškarac koji tvrdi da je ubio nigerijskog bogoslova Michaela Nnadija izjavio ja kako je to učinio jer budući svećenik u zatočeništvu nije prestao naviještati svoju kršćansku vjeru, donosi CNA.

Mustafa Mohammed, koji se trenutno nalazi u zatvoru, u telefonskom razgovoru za nigerijske novine Daily Sun preuzeo je odgovornost za ubojstvo jer je 18-godišnjak svojim otmičarima „nastavio naviještati evanđelje Isusa Krista“.Ubojica je čak pohvalio mladićevu hrabrost te rekao kako mu je bogoslov u lice izjavio „da treba promijeniti svoj zle pute ili će propasti“.

Podsjetimo, 8. siječnja ove godine iz bogoslovije Dobrog pastira u Kadunu, gradu koji se nalazi u sjeverozapadnoj Nigeriji, oteta su četiri bogoslova u dobi između 18 i 23 godine.

Naoružani otmičari prerušili su se u vojnike, probili ogradu bogoslovije i počeli pucati. Zatim su ukrali prijenosna računala i mobitele te nakon toga oteli četvoricu mladića.

Nigerijske novine pišu kako je ubojica izjavio da mu “bogoslov od prvoga dana otmice nije dao mira”. Mustafi se tako, piše  nigerijski Daily Sun, nije svidjelo mladićevo samopouzdanje pa ga je „odlučio ranije poslati u grobnicu“.

Mustafa je izjavio kako su otmičari odlučili napasti bogosloviju jer su znali da ona predstavlja „trening centar za buduće svećenike“, ali i zbog toga što su smatrali da će biti isplativa meta za krađu i otkupninu. Potvrdio je da je koristio Nnadijev mobilni telefon kako bi od bogoslovije tražio otkupninu od 250 tisuća dolara, koja je kasnije smanjena na 25 tisuća dolara.