Molitvene zajednice “Sv. Rafael” i “Rastimo u Gospodinu” zajedno sa Župom Svih svetih u Livnu izgradili su grobnicu i podigli spomenik za nerođenu djecu. Župljani su pokazali otvoreno srce, a potporu je dala i molitvena zajednica iz Münchena, i tako pokazali osjetljivost i svoj stav da štite život od začeća i da svaki namjerno ili nenamjerno prekinuti život ima pravo na dostojanstven ukop. Grobnicu je blagoslovio livanjski župnik i dekan fra Vinko Sičaja koji je s okupljenima prikazao Misu zahvalnicu za svu nerođenu djecu i za sve roditelje koji imaju to gorko iskustvo, objavljuje portal Rastimo u Gospodinu.

“Ovo mjesto im je utjeha, jer budi nadu u vječni život, a snaži ih za novi život. Smisao svega ovoga je buđenje svijesti i prihvaćanje stava da je Stvoritelj gospodar života i nitko od ljudi nema pravo život prekidati od začeća do prirodne smrti. Nikakve rezolucije neće omesti Kristovu zajednicu u tom uvjerenju i u življenju vrijednosti koje usvaja iz Isusove poruke. ‘Tko ima uši da čuje, neka čuje.’ Moderni čovječe, progledaj očima Neba, jer Nebo je i tebi Bog namijenio!”

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj postoji nekoliko grobnica u kojima roditelji mogu pokopati djecu koju su izgubili u trudnoći.

Svjedočanstvo Katarine Bartulović, majke čije je nerođeno dijete prvo sahranjeno u jednoj takvoj grobnici u Hrvatskoj, onoj u Vinkovcima, možete pročitati OVDJE.

Foto: Rastimo u Gospodinu