U moru loših vijesti koje stižu iz Gaze, napokon i jedna lijepa vijest. U nedjelju 7. siječnja 2024., na svetkovinu Krštenja Gospodinova, vlč. Yousef, vikar katoličke župe Svete obitelji u Gazi, podijelio je sakrament prve svete pričesti za osmero djece.

Djeca su se u proteklom razdoblju unatoč ratnom stanju pripremala za primanje sakramenta, a rat nije spriječio ni podjelu krštenja jednom djetetu, objavljeno je na web stranici Latinskog patrijarhata Jeruzalema.

Kardinal Pierbattista Pizzaballa, latinski patrijarh Jeruzalema, ranije je izrazio snagu i postojanu vjeru koju su pokazali župljani Gaze, čemu je svjedočio tijekom svojih kontrolnih posjeta onima koji su našli utočište u samostanu.

Osim podjele sakramenata, ta se snaga očitovala i u pokretanju privatnog pogona za proizvodnju hostija, kao i u redovitim svetim misama koje se svakoga dana slave u Gazi.

Crkva Svete obitelji pruža i utočište bolesnima i nemoćnima koji su posebno ranjivi u ratnom razdoblju.

“Nastavljamo moliti za naše ljude u Gazi kako bi im Bog dao snage i strpljenja u ovim teškim vremenima. I nastavljamo moliti za prekid vatre te se nadamo ostvarenju sveobuhvatnog plana mira i pravde”, poručili su na web stranici Latinskog patrijarhata Jeruzalema.

Foto: Latinski patrijarhat Jeruzalema