U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u ponedjeljak, 13. studenog 2023. misu je u Europskom parlamentu u Bruxellesu predvodio voditelj Hrvatske katoličke misije „Aachen“ fra Ivica Radić, OFM, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Prisjećajući se 32. obljetnice stradanja i simbola hrvatske žrtve u Domovinskom ratu zastupnici u Europskom parlamentu sudjelovali su u misnom slavlju. Nazočili su eurozastupnici: Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol (EPP), Tonino Picula (S&D), potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji Josip Paro, glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske Marko Milić, vojni predstavnik Republike Hrvatske pri NATO-u i Europskoj uniji general-pukovnik Boris Šerić, zamjenik stalnog predstavnika Republike Hrvatske pri NATO-u Mirko Ujdenica , ostali članovi Europske komisije i Europskog parlamenta te asistenti i stažisti.

„Dostojanstveno, molitvom i sjećanjem iskazana je zahvalnost i poštovanje hrvatskim braniteljima te žrtvi Vukovara i Škabrnje u obrani domovine. Njima dugujemo samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku“, poručio je Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.