Premijer Giuseppe Conte istaknuo je u intervjuu za vatikanski dnevnik Osservatore Romano da su svjesni velike žrtve vjernika i duhovnika koji će i obrede Velikoga trodnevlja i Uskrs morati slaviti bez zajednice, prenosi Vatican News.

Vlada je zahvalna za osjećaj odgovornosti kojim su talijanski biskupi pod vodstvom kardinala Gualtiera Bassettija prihvatili donesene mjere, istaknuo je Conti, dodajući da je „svima jasna dramatična situacija u zemlji“.

Istodobno je izrazio veliku zahvalnost papi Franji koji opetovano poziva na solidarnost i molitvu za odgovorne u politici. Njegova mi poruka daje snage, rekao je Conte.

Talijanski premijer ponovno je apelirao na solidarnost u Europi s obzirom na pandemiju Covida-19. Europsku uniju pozvao je na „odlučnu promjenu smjera s političkoga i socijalnoga stajališta“.

Za sve kojima je doista stalo do Europe, koji vjeruju u ujedinjenu, jaku i solidarnu Europu dostojnu svoje povijesti i kulture, došao je trenutak za odlučne korake u poduzimanju svega što je moguće u obnovi i ponovnoj izgradnji.

Došlo je vrijeme da djelujemo kao tim. Samo ćemo se tako, zajedno s ostalim akterima u svijetu, moći suočiti sa socijalnim i gospodarskim izazovima koji će uslijediti nakon zdravstvenih, poručio je Conte u intervjuu za vatikanski poluslužbeni dnevnik.

IKA | Bitno.net