TRAGIČNA SMRT

Svjedok Krista: Ubijena redovnica koja je pomagala bolesnima, starima i nemoćnima

Sestra Antonia bila je redovnica Družbe služavki Marije pomoćnice bolesnih i živjela je i djelovala u gradiću São João da Madeira

Foto: cmjornal.pt

Portugal je u tuzi zbog tragične smrti 62-ogodišnje redovnice Antonie Pinho, koju je brutalno ubio narkoman kojemu je pomagala.

Sestra Antonia bila je redovnica Družbe služavki Marije pomoćnice bolesnih i živjela je i djelovala u gradiću São João da Madeira. Bila je tamo poznata po pomaganju nemoćnima, starima i bolesnima koje je redovito obliazila na svom skuteru, noseći preko ramena torbu s lijekovima i drugim medicinskim potrepštinama.

Kako je policija izvijestila, ubio ju je narkoman kojemu je medicinski pomagala i kojega je posjetila u njegovu domu kako bi mu pružila pomoć. Kako je istraga utvrdila, prvo ju je usmrtio, a potom seksualno iskoristio njezino tijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferencija instituta posvećenog života naglasila je kako je s. Antonia bila “prava apostolka koja je živjela na periferiji među najpotrebitijima. Predavši svoj život, ostala je do konca svjedokom Krista koji je prolio krv za otkupljenje grijeha čovječanstva”.

Sestra je 40 godina bila pripadnica Družbe koja je utemeljena 1851. u Španjolskoj, a danas djeluje po cijelome svijetu.

Goran Andrijanić | Bitno.net

Objavljeno: 12. rujna 2019.
  1. Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi