Supruga korejskog pastora koji je nedavno ubijen u Turskoj napisala je pismo njegovom ubojici, poručivši kako mu oprašta.

Podsjećamo, evangeličkog pastora Jin Wook Kima napao je 16-godišnjak te ga nožem izbo do smrti u gradu Diyarbakıru na jugoistoku Turske.

Tamošnje vlasti tvrde kako je maloljetnik “ovisnik o drogama” koji je ubojstvo počinio u pokušaju pljačke. Lokalni kršćani pak tvrde da je Kim nastradao zbog svoje kršćanske vjere.

Iza pastora ostali su njegova žena Jung In Jiang, petogodišnji sin te novorođenče koje je na svijet došlo samo nekoliko dana nakon što je ubijen njen otac.

Jung In Jiang u razgovoru za turski Hürriyet rekla je kako je napisala pismo ubojici u kojem ga je pitala zašto je to napravio. Također mu je poručila kako mu je oprostila te da će moliti za njega.

“Pozdrav, ja sam supruga Jin Wook Kima. Ne razumijem zašto si to napravio, ali nisam ljuta na tebe. Kažu da ćeš zauvijek ostati u paklu. Ali moj suprug i ja to ne bismo voljeli. Molim se da odeš u raj”, stoji, između ostalog, u pismu koje je sastavila Jiang.

Tino Krvavica | Bitno.net