Tinejdžerka koja je odbila primiti tretman liječenja protiv raka u trudnoći kako bi spasila svoje nerođeno dijete, preminula je prošlog tjedna, javlja Daily Wire.

Dana Scatton imala je 17 godina i već je bila trudna kad joj je otkriven tumor na mozgu. Prema medijskim izvještajima tumor se nije mogao operirati te su liječnici preporučili zračenje. Iako bi joj zračenje produžilo život, postojala je velika mogućnost da našteti njezinom djetetu te je Dana odlučila odgoditi tretman.

Dana je djevojčicu Aries rodila u siječnju, carskim rezom u 33. tjednu trudnoće. Na Facebook profilu Pray for Dana objavljen je velik broj fotografija na kojima se vide majka i preslatka curica. Djevojčica je nerijetko ležala uz svoju majku u bolničkom krevetu.

Na spomenutoj Facebook stranici, koja je skupila više od 50 tisuća lajkova, prošlog je ponedjeljka objavljena poruka o Daninoj smrti.

“Jutros, malo prije 4 sata, Dana nas je napustila kako bi bila s Gospodinom.”

“Možda nikada nećemo imati prave riječi kojima ćemo moći opisati prekrasnu, pametnu, punu ljubavi, brižnu, predanu, slobodnog duha i nevjerojatno lijepu majku, kćer, nećakinju, sestru, rodicu, prijateljicu i neovisnu ženu kakva je Dana bila svakog dana.”

“Sve nas je inspirirala da budemo bolji nego što jesmo i da svakog trenutka gledamo u Boga. Suočila se s najvećim strahom od svih, smrću, i nacerila joj se u lice sa širokim osmijehom koji samo Bog može dati. Borila se jače od najsnažnijih ratnika poznatih čovječanstvu i učinila je to junački i s dostojanstvom”, stoji u obavijesti u kojoj se njezina sestra zahvalila svima koji su molili za Danin oporavak.

Post je zaključen biblijskim citatom s kojim je Dana i “započela ovo poglavlje u svom životu”:

“Ne boj se jer ja sam s tobom;
ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj.
Ja te krijepim i pomažem ti,
podupirem te pobjedničkom desnicom.”

This morning shortly before 4am, Dana left us to be with the lord.

We may never have the right things to say to truly…

Objavljuje Pray for DanaPonedjeljak, 22. travnja 2019.

Dani je u sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran Diffuse intrinsic pontine glioma (DIPG), a liječnici su joj dali između tri i devet mjeseci života. Više od 90 posto pacijenata s tim oblikom raka umre u roku dvije godine, a manje od 1 posto preživi pet godina.

Molimo za dušu ove heroine, njezinu djevojčicu i obitelj.

Tino Krvavica | Bitno.net