Nesreća se dogodila u Sumeru, u okrugu Ri Bhoi, kada je dolazeći iz suprotnog smjera kamion, koji je prevozio cement, izgubio kontrolu i zabio se u njihovo vozilo, ubivši na licu mjesta svih šest putnika, uključujući učitelja i vozača.

Prema policijskom izviješću, kamion je prebrzo išao prema Guwahatiju u susjednoj državi Assam kada je izgubio kontrolu.

Žrtve su: vlč. Mathew Das, župnik i ravnatelj srednje škole Sv. Ivana u Barami, te sestre Melamine Dantes, Promila Tirkey i Rossie Nongrum. Ostali poginuli su učitelj, identificiran samo kao Mairan, i vozač.

Njihova su tijela odvezena u bolnicu u Meghalayu na obdukciju. Sve žrtve su iz biskupije Bongaigaon u državi Assam, u istočnoj Indiji.

Vozač i njegov pomoćnik u kamionu zadobili su teške tjelesne ozljede i nalaze se na liječenju.

Izražavajući svoju tugu, biskup Thomas Pulloppillil iz Bongaigaona rekao je: „Sestra Rossie, časna sestra iz plemena Khasi, imala je vječne zavjete prošlog mjeseca. Došla je posjetiti druge sestre u našoj biskupiji. Svi poginuli su bili na putu da je odvezu kad ih je zadesila nesreća.“

„Ljudi u biskupiji kao i u državi su u šoku nakon što su čuli tužnu vijest jer su izgubili ravnatelja i učitelje“, kazao je, 27. veljače, biskup za UCA News.

“Redovnice pripadaju Družbi sestara Gospe Fatimske i njihova je provincijska kuća u Meghalayi. Dakle, najvjerojatnije će tamo biti i pokopani”, spomenuo je mons. Pulloppillil.

Inače, Biskupija Bongaigaon izdvojena je iz nadbiskupije Guwahati, s ukupnom populacijom od 5,2 milijuna stanovnika od kojih su 56 855 (1,2 %) katolici. Uglavnom su to plemenski ljudi, a Bodosi čine najveću pojedinačnu etničku skupinu.