Kako javlja EWTN, pozivajući se na španjolski dnevnik El Pais, Ballve je izjavio da je, iako se oduvijek smatrao vjernikom, tek od 2005. godine postao svjestan važnosti Boga i vjere u vlastitom životu.

Na ljeto te godine, sve se počelo mijenjati kada je nastupao na Svjetskom Prvenstvu U-21, za igrače mlađe od 21. godine.

”Užasno smo započeli Prvenstvo. Bilo je toliko loše da sam jedne nedjelje otišao na misu i ”dogovorio” se s Bogom: Rekao sam mu, ako se poboljšamo na Prvenstvu, otići ću u Međugorje sa svojim ocem. Upisali smo se u povijest. Nikad prije U-21 momčad nije osvojila medalju, a mi smo bili treći,” rekao je.

Ballve je održao obećanje i posjetio  Međugorje. Ipak, rekao je da mu se život još nije promijenio, i nastavio je s odlaženjima na partije sa curama, rasipanjem novcem i nikakvom zainteresiranošću za molitvu.

”Nešto unutar mene mi je govorilo, ‘Sad si slobodan i možeš raditi što god hoćeš, ali trenutačno nisi zadovoljan.”’

Stoga, premda je bio u top formi, odlučio se prije svega posvetiti traženju Boga.

”Rekao sam mu: ‘Ne znam u čemu je problem. Čudne stvari se događaju. Želim biti na čisto s tobom, dakle evo me, radi što hoćeš.’ ”

Njegov život počeo se mijenjati i samo je tražio od Gospodina da mu se ostvari san, tj. da zaigra na Olimpijskim igrama.

San mu se i ostvario, a ono što sada želi jest da raste u vjerskom životu i da svoje vjersko iskustvo dijeli s ljudima iz raznih dijelova svijeta, javlja EWTN.

F. B. Bitno.net