Španjolski hokejaš na travi i sudionik Olimpijskih igara u Londonu Carlos Ballve će čim igre završe ući u jedno katoličko sjemenište u Belgiji kako bi se pripremao za svećenički poziv.

Kako javlja EWTN, pozivajući se na španjolski dnevnik El Pais, Ballve je izjavio da je, iako se oduvijek smatrao vjernikom, tek od 2005. godine postao svjestan važnosti Boga i vjere u vlastitom životu.

Na ljeto te godine, sve se počelo mijenjati kada je nastupao na Svjetskom Prvenstvu U-21, za igrače mlađe od 21. godine.

”Užasno smo započeli Prvenstvo. Bilo je toliko loše da sam jedne nedjelje otišao na misu i ”dogovorio” se s Bogom: Rekao sam mu, ako se poboljšamo na Prvenstvu, otići ću u Međugorje sa svojim ocem. Upisali smo se u povijest. Nikad prije U-21 momčad nije osvojila medalju, a mi smo bili treći,” rekao je.

Ballve je održao obećanje i posjetio  Međugorje. Ipak, rekao je da mu se život još nije promijenio, i nastavio je s odlaženjima na partije sa curama, rasipanjem novcem i nikakvom zainteresiranošću za molitvu.

”Nešto unutar mene mi je govorilo, ‘Sad si slobodan i možeš raditi što god hoćeš, ali trenutačno nisi zadovoljan.”’

Stoga, premda je bio u top formi, odlučio se prije svega posvetiti traženju Boga.

”Rekao sam mu: ‘Ne znam u čemu je problem. Čudne stvari se događaju. Želim biti na čisto s tobom, dakle evo me, radi što hoćeš.’ ”

Njegov život počeo se mijenjati i samo je tražio od Gospodina da mu se ostvari san, tj. da zaigra na Olimpijskim igrama.

San mu se i ostvario, a ono što sada želi jest da raste u vjerskom životu i da svoje vjersko iskustvo dijeli s ljudima iz raznih dijelova svijeta, javlja EWTN.

F. B. Bitno.net