Na misi su se, uz kosovskog biskupa, okupili svi biskupi podrijetlom s Kosova: barski nadbiskup Rrok Gjonlleshaj, umirovljeni barski nadbiskup Zef Gashi, SDB,  bivši apostolski administrator Apostolske administrature južne Albanije mons. Hil Kabashi, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić i dubrovački biskup Roko Glasnović. Misu je predslavio nadbiskup Gjonlleshaj, a propovijedao je biskup Glasnović.

Na početku propovijedi dubrovački biskup prisjetio se kako je u toj crkvi sjedio kao dijete na misi. Živio je u Šibeniku, Splitu, Rimu, sad u Dubrovniku, ali uz sve što čovjek prolazi u životu i gdje god da živi uvijek se suočava sa sobom. „Najvažnije je životu da nikad ne izgubimo iskustvo da nas Bog voli“, poručio je biskup Glasnović, te da svoj život stavimo u Božje ruke.

Biskup je također protumačio nedjeljna čitanja i govorio o nastanku i značenju Nedjelje Božjeg milosrđa ohrabrujući vjernike na življenje evanđelja.

Pozdrave svim okupljenim nadbiskupima i biskupima na početku mise uputio je župnik don Matej Palić, rekavši kako je to poseban događaj za njihovu župu te je izrazio osobitu radost što je prvi put s njima najmlađi od biskupa, dubrovački biskup Glasnović. Na misi se također molilo i zahvalilo za sve svećenike, redovnice, obitelji i vjernike toga kraja kao i za sve pokojne.

Biskupi su tog dana prijepodne također zajedno slavili misu u Prištini, u katedrali Majke Terezije na kojoj je također propovijedao biskup Glasnović. Na kraju mise otpjevan je zahvalni himan „Tebe, Boga, hvalimo“.