U Neumu su vandali u petak 5. siječnja polomili križeve na ulazu u dvorište crkve sv. Ante. Vandalski čin izazvao je ogorčenje Neumljana, a osudio ga je i načelnik Općine Dragan Jurković, izvijestila je RTV Herceg-Bosne.

Riječ je o najstarijoj neumskoj crkvi koja se nalazi na samom izlazu iz Neuma. Oštećeni su kameni križevi koji se nalaze na samom ulazu u dvorište crkve.

Neumski župnik don Mladen Šutalo za RTV Herceg-Bosne rekao je da čovjek, nakon jedne ovakve poruke ostane bez riječi.

„Najmanja je stvar trošak ili materijalna šteta“, rekao je Šutalo te dodao da ga kao svećenika najviše smeta poruka koja je ovim činom poslana.

Prvi čovjek općine Neum Dragan Jurković osudio je vandalski čin te istaknuo kako će općina poduzeti sve mjere kako bi se pronašli počinitelji.

„S ljudske strane osuđujem vandalizam, čin koji nije nikako lijep i ne daje neku lijepu sliku prema onima koji su to uradili“, rekao je za RTV HB načelnik Jurković dodajući da se nada da će počinitelji biti pronađeni i adekvatno kažnjeni.

Jurković je dodao kako do sada nije bilo oštećenja vjerskih objekata.

„Nažalost, sada se to dogodilo, a nadamo se da se to više neće ponoviti“, rekao je Jurković i ponovno apelirao na nadležne da otkriju počinitelje.

Ovaj vandalski čin izazvao je ogorčenje među Neumljanima koji se nadaju da će policija otkriti počinitelje.

Ispred MUP-a HNŽ ističu kako su proveden očevid na licu mjesta te se očekuje više informacija u sljedećim danima.