Radikalne feministkinje

Skupina radikalnih feministkinja koje su sudjelovale na konferenciji održanoj prošlog vikenda u gradu Trelewu u Argentini, bacala je molotovljeve koktele na zgradu gradske vijećnice i ispisivala grafite po katoličkoj crkvi.

Sudionice konferencije koja se bavila promidžbom pobačaja i takozvane rodne ideologije, promarširala je ulicama grada uz transparente podrške legalizaciji pobačaja i odvajanju Crkve i države. Slogani koje su nosile sadržavali su poruke poput “pobacite svoju heteroseksualnost”, “smrt mačizmu nije metafora”, “lezbijanizirajte se”…

Tijekom demonstracija skupina feministkinja koje su bile gole do pasa počela je bacati kamenje i molotovljeve koktele na javne zgrade, te narušavati izgled katoličke crkve, sve dok ih policija i lokalno stanovništvo nisu u tome uspjeli zaustaviti.

Prema riječima civilne organizacije “Mladi za obitelj i život”, vlasti u Trewelu “savjetovale” su stanovnicima toga grada, kojih je oko 100 000, da za vrijeme prosvjeda ostanu u svojim domovima, te da izbjegavaju nedjeljni odlazak na misu.

Policija je također morala zatvoriti dvije benzinske postaje koje su prodavale benzin od kojega su rađene eksplozivne naprave.

Navedeni incident je jedan u nizu napada na katoličke crkve otkada je Argentinski senat ove godine s 38 glasova protiv i 31 glasom za odbacio zakon kojim se u toj južnoameričkoj zemlji želio legalizirati pobačaj.

Ivo Džeba | Bitno.net