Kardinal George Pell pušten je danas na slobodu nakon što je Visoki australski sud srušio presudu za seksualno zlostavljanje dvojice maloljetnika.

Presuda je konačna te se australskom kardinalu više ne može suditi za ovaj slučaj. O detaljima presude, kao i cijelom slučaju protiv kardinala Pella, više možete pročitati OVDJE.

Dva i pol sata nakon presude australski prelat i nekadašnji bliski suradnik pape Franje napustio je zatvor te je prema informacijama odveden u samostan u istočnom dijelu Melbournea. Novinarima se obratio putem priopćenja koje u cijelosti prenosimo:

Priopćenje kardinala Pella

Stalno sam tvrdio da sam nevin, a istodobno sam patio zbog silne nepravde. To je danas dokinuto jednoglasnom odlukom Vrhovnog suda. Rado ću i detaljno pročitati presudu i razloge za odluku. Nemam nikakvih zlih misli prema mom tužitelju, ne želim da moja oslobađajuća presuda unese bol ili gorčinu u nečije osjećaje, jer očito je da je boli i gorčine previše.

Kako god, moje suđenje nije bio ni referendum o Katoličkoj Crkvi niti referendum o tome kako crkvene vlasti u Australiji rješavaju zločine pedofilije unutar Crkve. Poanta je u tomu jesam li ja ili nisam počinio te gnjusne zločine, a nisam. Dugoročno će samo istina izliječiti i jedini temelj za pravdu jest istina, jer pravda i znači istinu za sve.

Osobito zahvaljujem za sve molitve i pisma podrške. Želim posebno zahvaliti svojoj obitelji za njihovu ljubav, potporu i za sve ono kroz što su prošli, mojemu malom timu savjetnika, onima koji za govorili u moju obranu i zbog toga patili, svim mojim prijateljima i onima koji su me podržavali, bilo u Australiji bilo izvan nje.

Također, moje iskreno hvala cijelom mojem odvjetničkom timu, za njihovu nepokolebljivu odlučnost da prevlada pravda, da bace svjetlo na proizvedenu tamu i da otkriju istinu.

Na kraju, svjestan sam trenutne zdravstvene krize. Molim za sve one koji su pogođeni i za medicinsko osoblje koje je na prvoj liniji.

kardinal George Pell

IKA | Bitno.net

Bitno.net