Foto: Facebook

Jučer je u Novom Sadu obilježen Dan Vojske Srbije. Ova vijest zasigurno ne bi privukla posebnu pažnju u Hrvatskoj da jedan prisutni Novosađanin nije uočio detalj koji podsjeća na nemile događaje iz nedavne prošlosti.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti, a interpretaciju ovog čina ostavljamo čitateljima.

“Prilikom jučerašnjeg obilježavanja Dana Vojske Srbije u Novom Sadu, cijevi prisutnih tenkova, smještenih na svega desetak metara od velike novosadske katoličke katedrale, bile su, neko vrijeme, izravno uperene na ulaz u ovu novosadsku crkvu.

Ne znam da li je ova naredba plod moždanih aktivnosti ministra vojnog Vulina ili Vulinovog ‘vrhovnog komandanta’, ali znam da bi obojica udarila u kuknjavu, digli dreku do neba i putem svojih nacionaliziranih tabloida i televizija slali kletve i prijetnje, da su, na primjer, tenkovi u Zagrebu, Sarajevu ili Prištini stali tik pred najveću srpsku pravoslavnu crkvu, s uperenim cijevima na nju.

Zanimljivo da ni episkop bački Bulović, čiji su dvori udaljeni svega nekoliko desetina metara, a koji je, svojevremeno, tražio izmještanje ‘Zmajevih dječjih igara’ jer mu ‘smeta buka’ prisutne djece, jučer nije imao problem s bukom tenkova, niti s činjenicom da su njihove cijevi bile izravno uperene na ulaz susjedne crkve. Ovaj potez srpskih vlasti u višenacionalnom Novom Sadu očituje ili totalni idiotizam, ili ekstremnu bahatost, ili fašistoidni um. A ponajprije će biti da je ‘tri u jedan’!”