Kada je izbila pandemija koronavirusa Juan Manuel Ballestero uputio se na zahtjevno putovanje kako bi susreo svojeg 85-godišnjeg oca. New York Times piše kako 47-godišnji muškarac nije oklijevao ni trenutak, nego se već sredinom ožujka iz portugalskog grada Porto Santo uputio u Argentinu, gdje živi njegov stari otac.

„Nisam se htio ponašati kao nekakva kukavica koja se krije na otoku na kojem nema koronavirusa. Želio sam se što prije vratiti kući. Bilo mi je najvažnije da sam sa svojom obitelji“, kaže Juan.

Na putovanju je doživio brojne probleme. Najozbiljnija situacija bila je kada mu vlasti Zelenortskih otoka nisu odobrile da priveže svoj brod na njihovo kopno kako bi se opskrbio hranom i gorivom.

Ovaj hrabri muškarac svjedoči kako je snagu i hrabrost za plovidbu crpio iz svog odnosa s Bogom. „Vjera pomaže podnositi ovakve situacije. Na putu sam saznao puno toga o sebi i naučio se poniznosti“, priznaje.

U svoj rodni grad Mar del Plata uplovio je 17. lipnja, a oca je zagrlio tek 72 sata kasnije, kada je test na COVID-19 pokazao negativan rezultat. Detalje o ovom putovanju možete doznati na njegovom Instagram profilu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Juan Manuel Ballestero (@skuanavega)