Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia donio je zlatni trofej s nedavno održanog Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru pred kip Gospe Lujánske koji se nalazi u bazilici koja joj je posvećena.

“S velikom smo radošću primili predsjednika Argentinskog nogometnog saveza Claudija “Chiquija” Tapiju; koji je gestom zahvalnosti stavio trofej sa Svjetskog nogometnog prvenstva kojeg je nedavno u Kataru osvojila Argentina pred pogled Gospe Lujánske, zaštitnice argentinskog naroda”, stoji na Instagram profilu svetišta Gospe Lujánske uz tri fotografije trofeja u bazilici.

Predsjednika Argentinskog nogometnog saveza primio je rektor svetišta i bazilike vlč. Lucas García koji je predsjedao molitvom kojom su se, kako stoji u objavi, zahvalili Gospi na sportskom uspjehu koji je “razveselio čitav argentinski narod”.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Santuario de Luján. (@santuariodelujan)

Gospa Lujánska zaštitnica je ne samo Argentine nego i Paragvaja i Urugvaja, a zaštitnicom ju je proglasio papa Pio XI. 1930. godine. On je bio jedan od čak devetorice papa koji su posjetili ovo znamenito južnoameričko svetište. Posljednji posjet bio je onaj Ivana Pavla II. 1982. godine. Gospa Lujanska štuje se od 17. stoljeća, a slavi se 8. svibnja.