Zaklada “Sveti Pio” imenovala je nagrađivanog glumca i redatelja Joa Mantegnu kao svog novog počasnog ambasadora, prenosi Aleteia.

Mantegna je najpoznatiji po svojim ulogama u filmu Kum III. te igranoj TV seriji Zločinački umovi, a sada se nada pomoći u stvaranju filma o katoličkom svecu u kojem bi trebao sudjelovati kao glavni glumac i producent. Na svojem je novom imenovanju zahvalio u kratkom videu koji je snimio iz svojeg doma.

U izjavi za medije povodom ovog imenovanja, predsjednik zaklade Sveti Pio, Luciano Lamonarca, pohvalio je Mantegnu napisavši:

“Vrlo sam ponosan što će Joe Mantegna biti naš počasni ambasador, i vrlo sam mu zahvalan za sve što je učinio kako bi pomogao zakladi Sveti Pio da svrne pozornost na život Padra Pija. On i glumac Gary Sinise primili su nagradu Sveti Pio u Washington D. C.-u na Dan sjećanja 2015. i 2016. budući da su više godina predstavljali koncert na Capitol Hillu koji se održava na Dan sjećanja, najvažniji nacionalni događaj koji odaje počast aktivnim vojnicima, veteranima, ranjenim ratnicima i svima onima koji su položili svoje živote za ovu zemlju i njihove obitelji.”

“Budući da je proveo cijeli svoj život u Pagliji na jugu Italije, Padre Pio je razvio blisku osobnu povezanost s američkim vojnicima, koji su oslobodili njegovu zemlju. Dakle Joe, koji je porijeklom iz Puglije, velikodušno se predao današnjim američkim muškarcima i ženama koji služe zemlji. Siguran sam da bi sam Padre Pio bio vrlo sretan što je Joe Mantegna u ovom projektu.”

Mantagna je o svojoj pobožnosti prema Padru Piju govorio još 2017. godine kada je došao u američki grad Arlington, kako bi častio svečeve relikvije. Već tada je bio u tijeku njegov rad na filmu o talijanskom svecu, ali nakon što je serija Zločinački umovi završila sa snimanjem, vjerojatno će imati više vremena za to.

„Prije svega, kao Talijan koji živi u Americi, izložen sam postojanju Padra Pija već dugo vremena. Budući da sam odgojen kao katolik, to je sve dio prirodnog razvoja. Zatim, kako je ispalo, dobar dio moje obitelji živi u talijanskom gradu koji je vrlo blizu mjesta gdje je Padre Pio živio i izveo mnoga svoja čuda”, rekao je Mantagna prije tri godine.