PJESMA SPASITELJU I KRALJU

Potresna pjesma u izvedbi dvije pro-life aktivistkinje: jedna od njih je preživjela pobačaj

Gianna Jessen je 2008. godine u zgradi australskog Parlamenta održala potresan govor u kojem je, između ostaloga, izjavila kako je oprostila svojoj biološkoj majci koja ju je pokušala pobaciti

Foto: Facebook

Radijska voditeljica Joni Eareckson Tada, koja se bori za prava osoba s invaliditetom, nedavno je na svom Facebooku podijelila snimku na kojoj u studiju pjeva sa svojom gošćom Giannom Jessen. Uz snimku je objavila i sažetak nevjerojatne Giannine životne priče. Naime, Giannina biološka majka je ostala trudna sa 17 godina. Kada je bila trudna sedam i pol mjeseci, odlučila je pobaciti u jednoj klinici.

Pobačaj se tada izvodio tako da se u njezinu utrobu ubrizgavala fiziološka otopina koja je trebala spaliti dijete, a majka je zatim u roku od 24 sata trebala roditi mrtvo dijete. Međutim, Gianna se nakon 18 sati rodila živa.

Kasnije je prebačena u bolnicu i zatim je zbrinuta u dom za nezbrinutu djecu. Prognoze su bile jako loše. Liječnici su bili sigurni da će pokušaj ppbačaja ostaviti trajne posljedice na njezino zdravlje. Međutim, Gianna je prohodala s pomagalom i protezama za noge, a danas stoji samostalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gianna je 2008. godine u zgradi australskog Parlamenta održala potresan govor u kojem je, između ostaloga, izjavila kako je oprostila svojoj biološkoj majci. Danas ima 42 godine.

U studiju radijske voditeljice Joni Eareckson Tada je završila nakon što je u Južnoj Kaliforniji primila nagradu od organizacije Life Action. Dvije žene su na kraju razgovora otpjevale pjesmu svojem Spasitelju i Kralju.

Potresan govor Gianne Jessen možete pogledati OVDJE.

 

Gianna Jessen is an internationally renowned pro-life advocate who was born in 1977 to a teenager during a failed saline abortion. She only weighed 2.5 pounds at birth. Because of the abortion attempt, Gianna was left with cerebral palsy (which she describes as a “tremendous gift”). Her birth certificate is signed by the doctor who was performing the abortion, and thank the Lord, she was adopted at the age of 4.

I met Gianna many years ago when she was just a child, but recently she was in Southern California to receive an award from Life Action, a national pro-life group. I’ve always admired her tireless advocacy, and so I was delighted when Gianna wanted to come to Joni and Friends for a visit (and lunch from Panera Bread :-). After our meal, I discovered that she is quite the singer and so, to close out our blessed time together, we harmonized on an old favorite for us both.

After our impromptu song, tears filled my eyes – I am sure God brought Gianna to our headquarters for many reasons that day, but I think the best reason was for two women with disabilities to lift their voices in glorious harmony, all for the listening pleasure of our Savior and King. By the way, if you know this old gospel melody, sing along with this brief ‘on the spot’ video – and perhaps do a little 3 part harmony!

Objavljuje Joni Eareckson Tada u Nedjelja, 24. studenoga 2019.

 

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Objavljeno: 13. prosinca 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi