Čitav Afrički kontinent će 14. rujna biti posvećen Božjem milosrđu. Posveta će se obaviti u okviru Trećeg kongresa za Afriku i Madagaskar o Božjem milosrđu (AMACOM), u Kigaliju, u Ruandi, od 9. do 15 rujna. Kao Papin posebni izaslanik na kongresu će sudjelovati kardinal Laurent Monsengwo Pasynia, nadbiskup Kinshase (Demokratska Republika Kongo).

“Kongres će”, kako je rekao otac Satanislas Filipek, ravnatelj kongresa, “ponuditi mogućnost pomirbe ukorijenjene u milosrđu, a odvijat će se pod geslom ‘Božje milosrđe, izvor nade za novu evangelizaciju u Africi’, u kontekstu izvanrednoga Jubileja koji je proglasio papa Franjo, a traje sve do 20. studenoga.”

“Nadamo se da će ovaj kongres sudionicima pružiti mogućnost molitve, promišljanja i produbljivanja vjere u Boga, te zajedništva u različitosti”, kazao je otac Filipek.

Osim što će nazočiti činu posvete Božjem milosrđu čitavog Afričkog kontinenta, sudionici kongresa će 15. rujna hodočastiti u svetište Žalosne Gospe u Kibehu. Mjesto je poznato kao Lourdes Afrike, a u njemu se čuva spomen na ukazanja Blažene Djevice Marije skupini mladih između 1981. i 1989. godine.

Uoči Kongresa molit će se posebna devetnica.

Radio Vatikan | Bitno.net