Papa Franjo primio je 7. travnja u audijenciju članove zajednice „Emmanuel” koji se nalaze u Rimu kako bi sudjelovali na godišnjem susretu zajednice, izvijestio je Radio Vatikan. Obraćajući se nazočnima, Papa ih je potaknuo da i dalje budu vjerni svojoj karizmi pokazivanja Božje prisutnosti, naročito putem euharistijskoga klanjanja. Ohrabrio ih je također da očitovanje Božjeg milosrđa učine središtem svojeg navještaja Radosne vijesti.

Papa Franjo je potom napomenuo da je svijetu potrebno Božje milosrđe. “Božje je milosrđe uvijek prisutno jer je Bog uvijek uz svoj narod. Važno je da se to milosrđe nosi u svijet novim oduševljenjem putem obnovljenog dušobrižništva kako bi dotaknuli srca svih ljudi i da bi im se ponudila mogućnost ponovno otkriti put prema Ocu”, rekao je Sveti Otac.

“Neka se tamo gdje je vaša zajednica prisutna očituje Očevo milosrđe, naročito prema siromašnima, u srcu ili u tijelu, i da tako iscijelite rane njihove duše putem utjehe Radosne vijesti, kao i solidarnošću i pažnjom Crkve” kazao je papa Franjo. Istaknuo je da je karizmatska zajednica poput Emmanuela pozvana biti protagonist Crkve i to Crkve u izlasku koja je jedna od njegovih velikih želja.

Zajednica Emmanuel međunarodna je katolička udruga vjernika koja ima oko 11.500 članova koji pripadaju raznim staležima: dijecezanski svećenici, Bogu posvećeni osobe, laici misionari. Pozvani su „otkriti prisutnost Boga s nama”. Zajednicu su 1976. godine utemeljili Pierre Goursat i Martine Laffite koji su bili članovi katoličke karizmatske obnove.

Radio Vatijan | Bitno.net